Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola ponosan odlazi iz Bajerna

Španski trener kaže da mu je teško što sa Bavarcima nije osvojio Ligu šampiona, ali smatra da je uradio sve što je mogao.

Bajern je pod vođstvom Pepa Gvardiole treću godinu zaredom eliminisan u polufinalu Lige šampiona, opet u dvomeču sa ekipom iz Španije.

Poslije Reala 2014. i Barselone 2015, red je došao na Atletiko Madrid, koji je tokom 180 minuta velike borbe iskoristio gotovo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << svoje šanse i prošao na osnovu više golova datih u gostima.

RAZOČARAN? NIKAKO...

"Najveće razočaranje u karijeri? Nikako. Razočaran sam kada moj tim igra loše. Ovo je polufinale Lige šampiona. Isto je bilo kada sam 2012. sa Barselonom ispao od Čelsija. Atletiko je igrao veoma defanzivno, moja ideja je da idem naprijed i napadam. Odlučilo je to što u Madridu nismo dali gol, već smo izgubili 1:0".

Iako će voditi Bajern u još dvije utakmice Bundes lige (za titulu je potreban još jedan bod), kao i u finalu Kupa Njemačke protiv Borusije Dortmund, Gvardiola je smatrao da je ispadanje iz Lige šampiona momenat poslije koga može da počne sa svođenjem računa.

"Naravno da sam želio da osvojimo Ligu šampiona. Sa Barselonom sam uspio to da uradim, u Bajernu smo takođe dali sve od sebe, ali nismo uspjeli i moramo to da prihvatimo. Ponavljam, uradili smo sve što je bilo do nas", rekao je Gvardiola novinarima.

Budući strateg Mančester sitija pričao je sa suzama u očima. Jasno je da domaći trofeji ne mogu da ga zadovolje, posebno što je Bajern u trenutku njegovog dolaska bio aktuelni prvak Evrope.

"Dao sam život za ovaj klub, od prvog do posljednjeg minuta svog boravka. Igrali smo dobro, možda ponekad ne toliko dobro i ljudi mogu da pričaju šta hoće, ali ja sam ponosan na sve što smo uradili. Bila mi je čast da treniram ove igrače".

Gvardiola je poželio sreću svom nasljedniku, Karlu Anćelotiju, koji bi nešto pragmatičnijim pristupom fudbalu lako mogao da "sklopi mozaik" i uz malo sreće vrati Bajern na evropski tron.

"Siguran sam da je budućnost Bajerna svjetla sa fudbalerima koje ima. Veoma sam zadovoljan onim što smo pružali, iako to možda nije bilo dovoljno dobro".

PEPOVA POLUFINALA U BAJERNU

2013/14 Real - Bajern 1:0

Bajern - Real 0:4

2014/15 Barselona - Bajern 3:0

Bajern - Barselona 3:2

2015/16 Atletiko - Bajern 1:0

Bajern - Atletiko 2:1

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.