Gvardiola na „Nou Kampu” kao „neprijatelj”

Izvor: Politika, 05.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola na „Nou Kampu” kao „neprijatelj”

Nekadašnji trener Barselone (sa bivšim klubom je osvojio dve Lige šampiona) sedeće na klupi Bajerna u prvom polufinalnom meču (od 20.45 č.). – Kako zaustaviti sjajni fudbalski trio Mesi – Nejmar – Suarez? – Levandovski možda igra, ali sa maskom

Fudbaleri Barselone i Bajerna sastaće se danas u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, a meč u Španiji biće u znaku povratka trenera Pepa Gvardiole na stadion „Nou Kamp”.

Pre Bajern on je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dosta uspešno vodio Katalonce, sa kojima je osvojio 14 trofeja, uključujući dva pehara Lige šampiona.

Njegovom povratku u bivši klub i prvom pojavljivanju pred navijačima od prelaska u Bajern raduje se i Anders Inijesta.

– Pep je uvek bio jedan od mojih idola, pored Mihaela Laudrupa. Utakmica u sredu će biti posebna za sve, jer uspomene ne blede. Biće ovo veoma zanimljiv dvomeč dva veoma jaka tima – rekao je Inijesta.

Barselona se nada osmom finalu Lige šampiona, koju je osvajala četiri puta, dok Bajern ima jedan trofej više.

Katalonci se uzdaju u južnoamerički triling Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suarez, koji je u dosadašnjem delu sezone ukupno postigao 108 golova.

Domaćin je u prednosti, jer igra pred svojim navijačima, nalazi se u izuzetnoj formi, dok je Bajern oslabljen zbog odsustva nekoliko ključnih igrača.

Arjen Roben je završio sezonu, a neizvestan je nastup Roberta Levandovskog, koji bi, uprkos prelomu vilice i potresu mozga, mogao da zaigra sa zaštitnom maskom.

– Znamo što nas očekuje i spremni smo. Borićemo se do smrti ako treba. Mislim da su šanse 50 – 50. Barselona se nalazi u odličnoj formi, ali verujem u nas, iako neće biti lako zaustaviti Mesija, Suareza i Nejmara – rekao je Havi Martinez, povratnik u tim Bajerna nakon teške povrede.

Utakmica između slavnih klubova proteći će i u duelu dva trenera, koji su nekada bili saigrači u Barseloni.

Gvardiola i Enrike igrali su zajedno za Barselonu u periodu od 1996. do 2001. godine.

Pep je za prvi tim kluba zaigrao sa 19 godina i bio je deo tima Johana Krojfa, koji je 1992. u Barselonu doneo prvu titulu prvaka Evrope.

Enrike je u Barselonu došao 1996. godine iz redova najvećeg rivala, madridskog Reala. Zanimljivo je da su obojica trenersku karijeru počelu u drugom timu Barselone.

Mesi je pod vođstvom Gvardiole postao jedan od najboljih igrača svih vremena, osvojivši dve Lige šampiona i tri Primere.

– Bilo je sjajno dok je bio ovde. Mnogo sam sazreo kao igrač i to je verovatno vreme kada sam najviše napredovao. Imali smo fantastičan odnos kada je bio ovde, ali otkako je otišao, video sam ga nekoliko puta – kazao je Mesi na konferenciji za medije.

On veruje da će navijači i svi u klubu sjajno dočekati Gvardiolu.

– Gvardiola nas poznaje vrlo dobro. Imali smo sreće da osvojimo sa njim sve što se moglo osvojiti. Upravo zato verujem da će biti srdačno dočekan. Dao je mnogo klubu u kojem je ponikao, ali navijači će na kraju podržavati klub koji vole – bile su reči odličnog argentinskog fudbalera.

Prva utakmica između Barselone i Bajerna igra se danas od 20.45 č, a revanš je 11. maja na „Alijanc areni” u Minhenu.

S. R.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.