Gudelj: Želim da budem lider i da igram u Ligi šampiona sa Ajaksom

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudelj: Želim da budem lider i da igram u Ligi šampiona sa Ajaksom

Srpski fudbaler Nemanja Gudelj rekao je kako želi da sa novim klubom Ajaksom igra Ligu šampiona, kao i da bude lider holandskog velikana.

"Želim titulu u Holandiji sledeće sezone, ali i da igram Ligu šampiona. Probaćemo da se plasiramo i za to će biti potrebno da što pre uđemo u pravu formu", rekao je 23-godišnji Gudelj na predstavljanju u Amsterdamu.

Srpski reprezentativac je došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao kapiten AZ Alkmara i sa "kopljanicima" potpisao petogodišnji ugovor.

"Imam mnogo iskustva u Erediviziji, mnogo duela u nogama. To iskustvo želim da podelim sa ostalim mladim igračima u Ajaksu. Želim da pomognem saigračima i ponašam se kao lider ekipe. Zajedno moramo doći do ciljeva", istakao je Gudelj.

On je imao lep doček na stadionu Amsterdam arena, gde su ga dočekali trener Frank de Bur i sportski direktor Mark Overmars.

"Ovde je sve na vrhunskom nivou. To važi i za navijače. Znam kako je igrati protiv Ajaksa, te utakmice su uvek bile posebne, ne kao sve ostale. Drago mi je što ću od sad biti na ovoj strani. Ajaks je najbolji klub u Holandiji", kazao je reprezentativac Srbije.

Gudelj je profesionalnu karijeru počeo u Bredi, odakle je 2013. prešao u AZ, gde je tokom dvogodišnjeg boravka stekao status kapitena.

"Osoba sam koja uvek ide korak po korak. To se vidi po mojim prethodnim izborima u karijeri. Sada je došlo pravo vreme za Ajaks. Ovo je trenutno najbolji mogući korak u mom razvoju", rekao je Gudelj.

Sa njim su u Ajaks došli brat Dragiša, koji će igrati za rezervni sastav, kao i otac Nebojša Gudelj, koji će biti skaut.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.