Grof otvorio dušu pred derbi sa Vošom: Zvezda je u anemiji!

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2016, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grof otvorio dušu pred derbi sa Vošom: ''Zvezda je u anemiji!''

Posle eliminacije iz Evrope i poraza od Partizana, trener Crvene zvezde Miodag Božović je na sve većem udaru kritika javnosti. Može li večerašnji derbi protiv Vojvodine nešto da promeni po tom pitanju?

Euforija posle osvojene titule i na početku letošnjih kvalifikacija za Ligu šampiona brzo je iščezla na Marakani.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Eliminacija najpre od Ludogoreca, onda i od Sasuola u pokušaju da se stigne bar u Ligu Evrope, ''začinjena'' porazom i od Partizana u 152. večitom derbiju uticala je da se velika radost posle ubedljivo osvojene titule prošle sezone, pretvori u brojne sumnje i razočaranja.

Na tu temu je trener Crvene zvezde Miodrag Božović govorio u opširnom intervjuu za ''Novosti'', otkrivši pritom da ga kritike u Srbiji mnogo i ne čude, jer ih dobijaju čak i takvi šampioni poput Novaka Đokovića ili Ivane Španović.

Ipak, posle svih pomenutih udaraca, Božović priznaje da mu je najteže pao poraz u derbiju.

''Lično nisam toliko razočaran jer nisam mnogo ni očekivao. Teže mi je pao poraz od Partizana nego eliminacija iz Evrope. Protiv Partizan smo mogli i morali bolje, a što se tiče Evrope igrali smo onoliko koliko smo mogli'', izjavio je Božović.

Kada je u pitanju evropski neuspeh, Božović tvrdi da se previše improvizovalo, da su se dovodili igrači bez obeštećenja, jer je finansijska situacija na to i primorala ljude u klubu, ali imajući u vidu najnovija iskustva, popularni ''Grof'' više nema dilemu šta je spas i za Zvezdu i za ostale naše klubove.

''Teško je bilo šta uraditi dok se ne uradi privatizacija kluba. Dok klub ne bude imao gazdu i dok ne bude pod kontrolom vlasnika koji će imati budžet, plan, jasan cilj. Teško je improvizovati'', objašnjava Božović.

Iako je Zvezda do poraza u derbiju bila neporažena u domaćem šampionatu i zauzimala prvo mesto, vidljivo je da mnogi igrači nisu na prošlosezonskom nivou, posebno jedan od najboljih strelaca iz prošle sezone Ugo Vijera.

Za njega je rekao da je tokom leta bio ''i povređen i uvređen''.

''Kasnio je na pripreme, bio je i nezadovoljan, pa povređen. To je doprinelo da ne napravimo rezultat. Sa pravim Ugom bila bi to druga priča'', otkriva Božović.

Ni novajlije se nisu pokazale u pravom svetlu, a Grofov zaključak je da je cela ekipa ''u anemiji'' posle ispadanja iz Evrope.

''Bila su velika očekivanja i zbog atmosfere koja je bila na stadionu. Razočarali smo se i ja i igrači, navijači, svi u klubu. Svi smo nekako malo izdušili'', poručio je Božović.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Metalac vs Partizan - Nikolić se odrekao dvojice standardnih! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2016

Zanimljiv sastav Partizana za današnju utakmicu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu!..Partizan se danas vratio na mesto na kome je na kraju prošle sezone osvojio trofej Kupa Srbije, a sastav crno-belih znatno je drugačiji od tog koji je tada savladao Javor Matis sa 2:0...Iznenadio je trener Marko Nikolić...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.