Dinamo preokretom do LŠ, i Rostov u eliti!

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo preokretom do LŠ, i Rostov u eliti!

Fudbaleri Mančester Sitija, Borusije Menherngladbah, Kopenhagena, Rostova i Dinama iz Zagreba kompletirali su sastav Lige šampiona za sledeću sezonu.

Siti je još u prvom meču završio posao sa Steauom pobedom u Bukureštu 5:0, ali je slavio i u revanšu, minimalnim rezultatom na Etihadu. Jedini strelac bio je Fabijan Delf.

Impresivna je bila i Borusija koja je nakon 3:1 u Bernu, ubedljivo savladala Jang Bojse i u Menhengladbahu sa 6:1, uz po het-trik Brazilca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rafaela de Arauha i Belgijanca Torgena Azara.

U jednom od derbija večeri Salcburg su tri minuta delila od elite. Vodio je pogotkom Lazara iz 22. minuta protiv Dinama i zbog 1:1 u Zagrebu imao rezultat za prolaz, ali je u 87. Žunior Fernandes doneo Zagrepčanima produžetke u Austriji.

To je potpuno uništilo samopouzdanje domaćinu, što hrvatski šampion brzo koristi i golom Sudanija posle kontre u 95. minutu preokreće rezultat. Salcburgu su bila potrebna dva gola za LŠ, ali ne postiže nijedan.

Mesto među najboljim klubovima Evrope neočekivano je izborio i ruski Rostov, koji je eliminisao četvorostrukog šampiona "starog kontinenta" Ajaks. Nakon 1:1 u Amsterdamu, Rusi su slavili sa ubedljivih 4:1 na svom terenu, za istorijski plasman među krem evropskog fudbala.

Posle tvrde borbe prelomni trenutak dogodio se u 34. minutu kada je Azmun sjajnim udarcem glavom savladao nemoćnog Silesena. Ovaj gol je slomio goste, što su igrači Rostova iskoristili u nastavku te preko Erokina i Noboe ih dotukli pola sata pre kraja meča.

Tačku na spektakularno veče u Rostovu na Donu stavio je Polož, koji je posle ekspresne kontre zaobišao Silesena za 4:0. Sedam minuta pre kraja Ajaks ublažava debakl golom Klasena iz penala.

Dramatično je bilo na Kipru, Kopenhagen je do 69. Minuta odolevao APOEL-u i čuvao minimalac sa svog terena. Međutim, tada Sotiriju donosi vođstvo domaćinu. Izgledalo je da će se igrati produžeci u Nikoziji, ali tri minuta pre kraja Santander utišava domaće navijače i odvodi Kopenhagen među najbolje klubove Evrope.

U poslednjih deset minuta šansu u danskom timu dobio je srpski reprezentativac Andrija Pavlović, koji se tako pridružio Aleksandru Kolarovu koji je opet igrao štopera za Siti.

U utorak su plasman u LŠ izborili Porto, Seltik, Legija, Monako i Ludogorec. Žreb grupne faze takmičenja je u petak u podne u Monaku, a prvo kolo na programu je 13. i 14. septembra.

Drugo se igra 27. i 28, treće 18. i 19. oktobra, četvrto 1. i 2. novembra, peto 22. i 23, a poslednje šesto 6. i 7. decembra. U nokaut fazu će se plasirati po dva najbolja tima iz svih osam grupa, žreb je 12. decembra, a prve utakmice sredinom februara 2017.

Finale Lige šampiona za sezonu 2016/2017 je 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu.

Liga šampiona, plej-of revanš:

APOEL (Kipar) – Kopenhagen (Danska) 1:1 (0:1)

Soteriju 69 - Santander 86

Rostov (Rusija) – Ajaks (Holandija) 4:1 (1:1)

Azmun 34, Erokin 52, Noboa 60, Polož 66 – Klasen 83p

Mančester Siti (Engleska) – Steaua (Rumunija) 1:0 (5:0)

Delf 56

Menhengladbah (Nemačka) – Jang Bojs (Švajcarska) 6:1 (3:1)

Azar 9, 64, 84, Rafael 33, 40, 77 – Ravet 79

Salcburg (Austrija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 1:2 (1:1) produžeci

Lazaro 22 - Fernandes 87, Sudani 95

Utorak:

Roma (Italija) – Porto (Portugal) 0:3 (prvi meč 1:1)

Hapoel BŠ (Izrael) – Seltik (Škotska) 2:0 (2:5)

Legija (Poljska) – Dandalk (Irska) 1:1 (2:0)

Monako (Francuska) – Viljareal (Španija) 1:0 (2:1)

Viktorija (Češka) – Ludogorec (Bugarska) 2:2 (0:2)

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinamo preokretom do elite, i Rostov u LŠ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016

Fudbaleri Mančester sitija, Borusije iz Menhengladbaha, Rostova, Kopenhagena i zagrebačkog Dinama plasirali su se večeras u Ligu šampiona...Zagrebački Dinamo je u gostima, posle produžetaka, pobedio Salcburg sa 2:1...Salcburg je poveo u 22. minuti golom Valentina Lacara, dok je izjednačenje Dinamu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.