Buongiorno Italia: Ko kupuje Milan? Šarlatani, lovci u mutnom, ili ozbiljni biznismeni?

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Ko kupuje Milan? Šarlatani, lovci u mutnom, ili ozbiljni biznismeni?

Tevezova situacija i dalje okupira naslovnice na Apeninima, u centru pažnje i bliska prodaja Rosonera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa se bavi Juventusom, okršajem s Monakom u Ligi šampiona i budućnošću Teveza. U prvom planu je i sudbina Milana i na površinu izlaze sumnje u ozbiljnost i ekonomsku snagu  potencijalnih kupaca, Tajlanđana i Kineza. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Palota sprema veliku čistku u Romi na kraju sezone. Mančini je navodno spreman da žrtvuje Kovačića za Pedra i Songa, dok je Lacio zadesila serija povreda, poslednja u nizu je Biljina.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Budućnost Karlosa Teveza i dalje intrigira italijansku fudbalsku javnost. „Apač u napadu“, naslov je Gazete koji se odnosi na predstojeću revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona Monako - Juventus i sve bližu zvaničnu odluku Argentinca kojem će se carstvu privoleti, Juventusovom, ili će pobediti nostalgija i Boka Juniors.

„Tevez između Monaka i....Boke. Sutra predvodi napad Juvea (Vidal je pod znakom pitanja zbog upale grla). Argentinski klub ponudio pet miliona evra Juventusu ako pusti Teveza u junu. Dibala prvi izbor da zameni Teveza, ali i Inter hoće centarfora Palerma“, stoji u podnaslovu pored fotografije Teveza kako proslavlja jedan od svojih golova u dresu Juventusa. Podsetimo, predsednik Palerma Maurisio Zamparini, osokoljen interesovanjem velikih klubova za njegovog igrača, podigao je cenu sa 40 na 50 miliona evra.

U autorskom tekstu Arigo Saki savetuje Masimilijana Alegrija da protiv Monakoa primeni istu taktiku kao protiv Borusije Dortmund: „U polufinale se prolazi dominirajući dobrom igrom“. Saki smatra da bi bilo pogrešno da Juve brani prednost stečenu u Torinu protiv tima iz Kneževine.

„Novi derbi za Milan, finiš na istoku“, aludira Gazeta na činjenicu da se za vlasništvo nad Rosonerima bore dve grupe tajkuna: tajlandska i kineska. List piše da Tajlanđani pritiskaju da čin kupoprodaje bude obavljen do kraja aprila, a Kinezi spremaju „nepristojnu“ ponudu u minut do dvanaest. Istovremeno u Milanu mnogi sumnjaju u ozbiljnost Tajlanđanina Bi Tičobola i iznose se uverenja da je reč o šarlatanu dok su imena i poreklo novca kineskih produzetnika obavijeni velom tajne.

Inter je već prešao u ruke indonežanskog medijskog magnata Erika Tohira, ali se nije usrećio, barem dosad. „Inter, Tohir radi na tri fronta. Podolski se dao na boćanje“, zbirni je naslov dve priče Gazete u kojima se opisuju planovi Tohira da se vidi sa Moratijem, Mančinijem i gradskim vlastima oko preuzimanja San Sira. Drugi tekst je posvećen Podolskom koji je autoironično objavio fotografiju na vlastitom profilu na društvenim mrežama kako se boća sa penzionerima u Milanu.

„Dijamanti i Neto pogrešili i u 90. minutu  Verona zaledila Firencu“, naslov je posvećen porazu Fjorentine od Verone 0:1 kojim je zatvoreno 31. kolo Serije A i nade Ljubičastih da preko prvenstva mogu do Lige šampiona, ostaje im još samo put preko Lige Evrope.

Gazeta najavljuje i večerašnje dvoboje u Ligi šampiona, Bajern - Porto i Barselona - PSŽ: „Bajern oseća miris preokreta. PSŽ čudo ili flop“.

Milanski sportski dnevnik  prenosi i reči italijanskog trenera na klupi Real Madrida Karla Ančelotija koji je oštro kritikovao stanje u italijanskom fudbalu: „U Italiji je fudbal taoc ultrasa“.

Ispod zaglavlja, Gazeta objavljuje naslov intervjua sa Valentinom Rosijem u kojem je objasnio kako je pobedio aktuelnog  prvaka Moto GP Markeza: „Evo kako sam prevario Marka“. U podnaslovu Doktor Rosi kaže: „Dodirnuo me je, okrznuo me je, i loše se proveo: greška je samo njegova. Da sam ja pao, bio bi to problem. Iz kruga u krug sam video kako se približavam Marku i sebi sam govorio, danas ću da te pobedim“.

CORRIERE DELLO SPORT

„PALOTA: SVI NA ISPITU, SAMO JE GARSIJA SIGURAN“, objavljuje na prvoj strani priču Korijere u kojoj iznosi detalje o planovima predsednika Rome i koliko je bio besan i razočaran posle 13. remija u ovoj sezoni protiv Atalante.

„Do kraja sezone Palota neće ništa promeniti, ali će se na kraju podvući crta: rukovodoci rizikuju mesta zbog grešaka koje su napravili ove godine, kao i pola tima. Istovremeno, Garsija juče očitao bukvicu svojim igračima i okrivio ih za poslednje neuspehe“, piše Korijere.

U Interu grme na sudije – Luka Bonti nas pokrao za pobedu u Derbiju dela Madonina! (VIDEO)

U problemima se iznenada našao i Lacio, protiv Kjeva trener Stefano Pioli neće imati na raspolaganju nijednog startera u veznom redu. „Lacio, i Bilja van stroja“. Za kratko vreme Nebeskoplavi su zbog povreda ostali bez De Fraja, Parola i sada Bilje, dok je Katalid primoran da preskoči utakmicu protiv tima iz predgrađa Verone zbog isključenja na utakmici s Juventusom. Ako tome dodamo da će Đorđević i Đentileti biti na raspolaganju tek od sledeće nedelje Pioliju, stiče se utisak zašto su u Formelu zabrinuti i pored najave dolaska 60.000 navijača na Olimpiko u nedelju.

Karlo Ančeloti ostavio je u intervjuu za Korijere otvorena vrata da jednog dana sedne na klupu Rome, tima sa kojim je kao igrač osvojio skudeto 1983. godine: „Povratak u Romu? Ko zna...“, zagonetno je odgovorio aktuelni trener Real Madrida. Jedno je sigurno, imajući u vidu visinu plate Ančelotija i platežne mogućnosti Rome, na povratak Karla u Večni grad će se još pričekati.

„Ružan poraz Fjorentine od Verone“, naslov je povodom poraza Ljubičastih kojim su sami sebe eliminisali iz trke za treće mesto.

TUTTOSPORT

„RAVNO DO DNA“, citira reči Alvara Morate Tutosport na prvoj strani.  „Španski napadač će biti jedna od uzdanica za sutrašnji meč protiv Monaka. Moratin san je da se više ne zaustavi. Ali, Berbatov preti Juveu: Možemo da pobedimo i prođemo u polufinale. Vidal pod znakom pitanja ima upalu grla. Navijači Juventusa spremaju desant na Kneževinu“, piše u podnaslovu Tutosport.

Liga šampiona: Bajern, noć očajnika“, izabrao je taj naslov Tutosport za najavu večerašnjeg pokušaja tima Pepa Gvardiole da preokren rezultat iz prve utakmice protiv Porta 1:3.

List se bavi na prvoj strani i sudbinom Rosonera: „Mister Bi dolazi sa novcem“. Tutosport tvrdi da će se tajlandski broker pojaviti u Milanu sledećeg vikenda sa 195.000.000 evra za kupovinu prvog paketa od 20 odsto deonica Milana. Plan predviđa da postepeno Tičobolova grupa biznismena preuzme 60 odsto vlasništva nad klubom.

U Torinu se sprema i atmosfera za gradski derbi. Dok Juventus misli na Monako, i momci Đampjera Venture se već oštre za sudar sa večitim rivalom: „Slavlje? Pokvariće vam ga Toro...“, aludira se na najavu da bi Juventus mogao da proslavi matematičko osvajanje Skudeta već u u nedelju posle derbija na Olimpijskom stadionu.

„Igrači Torina žele da se osvete za nesrećni poraz u prvom delu sezone Bruno Peres sprema reprizu“, podeseća Tutosport na galopski trk brazilskog beka od 70 metara pre nego što je matirao Bufona.

„Mančo za Kovačića želi Pedra i Songa“, piše Tutosport dodajući u podnaslovu da su emisari Barselone bili na San Siru na poslednjem derbiju da posmatraju izbliza Kovačića, te da je Mančini spreman da žrtvuje mladog Hrvata, ali da za njega želi dva igrača Barse, Pedra i Songa.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Juventusov MONTEKARLOS, dezorijentisana Roma i totalna histerija Lacijala

Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2015, 11:19

Očekuje se da Tevez, Vidal i Morata uvedu Staru damu u polufinale posle 12 godina, a Dibala želi da im se pridružu naredne sezone. Garsija sastavio spisak pojačanja, Galijani i Barbara bi radije Kineze nego Tajlanđanina..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Juventusov pohod na polufinale Lige...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.