Buongiorno Italia: Dibala/Iguain  - tandem za 60 golova! Nek se plaše i Barsa i Bajern

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Dibala/Iguain - tandem za 60 golova! Nek se plaše i Barsa i Bajern

Dolazak Iguaina i De Laurentisovi pokušaji da preko Vander Nare stigne do Ikardija prve teme u italijanskoj sportskoj štampi. Najavljuje se i Interov rastanak s Mančinijem

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Kako će Napoli potrošiti novac inkasiran od transfera Gonzala Iguaina i da li je Juventus favorit za osvajanje Lige šampiona su dva glavna argumenta u italijanskoj sportskoj štampi. Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigao do Maura Ikardija i ublažio veliko nezadovoljstvo u Napulju zbog odlaska Iguaina u Juventus, ponudio čak Vanda Nari mogućnost da od nje napravi filmsku zvezdu. Vrlo mudar potez budući da je Vanda svojim ponašanjem na društvenim mrežama pokazala da ima ogromnu želju da uđe u svet šoubiznisa, od golišavih fotki do hvalisanja, kako ja napuljski list Matino podsetio jutros, da je 15 puta vodila ljubav sa Ikardijem za 28 sati. U Juventusu već kuju planove kako da osvoje Ligu šampiona, dok Inter osim Ikardija mora da reši i pitanje Roberta Mančinija koji jasno stavlja do znanja da nema nameru da bude prelazno rešenje za nove kineske vlasnike.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski dnevnik glavnu pažnju posvećuje aktuelnim dešavanjima u Interu koji potresaju slučajevi Ikardi i Roberto Mančini. “Alarm u Interu. Napoli pokušava: Napad na Ikardija”, vodeći je naslov Gazete dok se podvučeno žutom bojom aludira na mogućnost iznenađenja po pitanju budućnosti Roberta Mančinija na klupi Intera.

De Laurentis ponudio 37.000.000 za Maurita. Suning podigao zid: Ne prodajemo ga ni za 60.000.000. Mančini je nervozan: ide se ka razvodu”, stoji u podnaslovu koji objedinjuje  obe priče. U tekstovima na unutrašnjim stranama se iznosi činjenica da novi kineski vlasnici nisu kupili još nijednog fudbalera (Ever Banega, Kristijan Ansaldi i Čaner Erkin su dogovoreni pre nego što je Suning preuzeo Inter) ali isto tako da nisu stavili nijednog važnog igrača na transfer listu, uključujući i Marcela Brozovića, demonstrirajući tako da imaju novac, ali i da žele da poštuju pravila finansijskog fer pleja UEFA.

Handanović poklanjao, PSŽ se zahvaljivao”, naslov je povodom poraza Intera, u prijateljskoj utakmici, od šampiona Francuske koji je sazrelio zahvaljujući greškama čuvara mreže Nerazura.

Iguain – Dibala, tajne šampionskog tandema”, prenosi svo zadovoljstvo u ambijentu Juventusa posle uspešnog okončanja prelaska Pipite u redove Bjankonera. Prvak Italije ima velike ambicije u Ligi šampiona i u tom kontekstu Gazeta piše da je Juve uplašio čitavu Evropu sa formiranje ubojitog tandema. U podnaslovu se kaže da su samo napadački tandemi Barselone (Suarez i Mesi) i Real Madrida (Ronaldo i Benzema) postigli više golova od para Paulo DibalaGonzalo Iguain u prethodnoj sezoni. Takođe se kaže da će Iguain doći do srede u Torino, a da je počelo odbrojavanje za tranasfer Pola Pogbe u Mančester Junajted.

U redakcijskom komentaru podm naslovom “Ispred velikih klubova Lige šampiona” se konstatuje da je Juve potrošio više novca od svojih rivala u najprestižnijem takmičenju u dosadašnjem toku prelaznog roka. Dovođenjem Iguaina, tvrdi Gazeta, Juve je dao jasan signal i Seriji A i Ligi šampiona te da ništa neće biti kao pre posle demonstriranja superirnosti Bjankonera ne samo na terenu već i u prelaznom roku. Podsetimo, Juve je uzeo dvojicu najboljih igrača svojim direktnim konkurentima iz prethodnog prvenstva plaćajući raskidne klauzule, Romi za Miralema Pjanića i Napoiju za Iguaina.

Arbeloa u Milanu. Sirgurni polovnjak stiže iz Real Madrida”, izveštava Gazeta da su Rosoneri stigli do dogovora sa španskim defanzivcem kojem je istekao ugovor sa Real Madridom. Sa njim će, ako Kinezi budu dali zeleno svetlo, biti potpisan jednogodišnji ugovor sa opcijom za još jednu sezonu.

Beloti i Paloski, kakve varnice”, ističe Gazeta da su dvojica italijanskih napadača u dresu Torina i Atalante već u formi.

Gorko finale za mlade Azure. Francuska je prejaka: 4-0”, pošteno priznaje Gazeta da je selekcija Francuske, igrači ispod 19 godina, zasluženo pobedila u finalu Evropskog prvenstva.

Frumov triling. Ušao je u istoriju. Živeo tur”, završava naslov Gazeta sa pokličom britanskog bicikliste na francuskom jeziku na dodeli priznanja na Šanzelizeu u Pariz. U podnaslovu se ističe da je Frum ušao u ekskluzivni klub pobednika Tur de Fransa koji su to uradili tri puta i da mu je otvoren put da stigne i rekord Induraina i drugih velikih asova iz prošlosti.

CORRIERE DELLO SPORT

Manolas ostaje”, naslov je preko cele prve strane Korijerea koji se poziva na izjave predsednika Rome Džejmsa Palote i trenera Lučana Spaletija u kojim su decidirano tvrdili da će Kostas i u sledećoj sezoni nositi dres Vučice.

U podnaslovu se prenosi i izjava Spaletija da Roma neće postavljati granice svojim ambicijama, što je neka vrsta odgovora na zvezdanu kampanju Juventusa u prelaznom roku koji je već doveo četiri top igrača (Iguain, Pjanić, Benatija i Dani Alveš) i jednu veliku nadu (Marko Pjaca).  “Alegri je već imao veliki tim na raspolaganju, ništa se nije promenilo, ne plašimo se”, citira Korijere Spaletija.

Bruno Pereš može da postane meta Rome”, najavljuje se povratak interesovanja Đalorosih za desnog beka Torina.

Imobile: Samo Lacio. Peruci se vraća kao rukovodilac”, piše Korijere o dva važna pojačanja Nebeskoplavih. Imobile stiže iz Sevilje da pojača napad, a nekadašnji golman Lacija rukovodeću strukturu. U podnaslovu se precizira da će Čiro obaviti sutra medicinske preglede i da će zatim potpisati petogodišnjih ugovor koji će mu garantovati 2.000.000 evra po sezoni. Nekadašnji čuvar mreže Nebeskoplavih imaće ulogu klupskog menadžera čiji će zadatak biti da bude most između predsednika Klaudija Lotita i igrača i da pokuša da popravi odnose kluba sa navijačima, što će biti izuzetno teško, gotovo nemoguće.

Napoli spreman na ludosti zbog Ikardija”, predviđa Korijere da će predsednik tima iz Napulja Aurelio De Laurentis odvezati kesu kako bi stigao do Artentinca. Korijere piše da je osim novca, 5.500.000 evra po sezoni plus premije, De Laurentis pribegao i lukavstvu ciljajući sujetu Ikardijeve supruge Vande Nare obećavajući joj filmsku karijeru. Podsetimo, De Laurentis je vlasnik najveće italijanske filmske kuće.

Mančni – Inter, sada je gotovo”, uveren je Korijere da je druga epizoda Roberta Mančinija na kormilu Nerazura došlo do poslednje stanice. List tvrdi da je Mančini nezadovoljan jer mu nije ponuđen novi ugovor, a nije dobio garancije za pojačanja koje je traži od rukovodstva kluba.

U vrhus strane Korijere piše o novim nevoljama Ferarija koji ne samo da ne može da se bori za titulu u Formuli 1 već je izgubio i drugu poziciju budući da im Red Bul redovno uzima meru na poslednjim velikim nagradama: “Ferari u velikom minusu, čak je i budućnost u pitanju”. U podnaslovu se ističe da je na Hungaroringu pobedio Luis Hamilton, a da Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen nijednog momenta nisu bili u trci da osvoje VN Mađarske. Takođe se kaže da je tehnički direktor Alison napustio Ferari i da se ne zna ko će konstruisati novi bolid za 2017. godinu.

TUTTOSPORT

A sada Vicel”, tvrdi Tutosport da je Belgijanac prvi kandidat Juventusa za zamenu Pola Pogbe koji ide u Mančester Junajted. “Početak novog pritiska na Zenit, belgijski as želi Juve iako mu Everton nudi više novca. Marota igra na kartu snažne želje Belgijanca da obuče dres Bjankonera i istovremeno ne daje popust Junajtedu za Pogbu: 120.000.000”, stoji u podnaslovu.

Tutosport objavljuje fotografiju novog napadačkog tandema Juventusa, Dibala – Iguain, i intervju sa Huanom Sebastijanom Veronom koji veruje da će njegovi zemljaci osvojiti sve u sledećoj sezoni: “Veron: To je tandem za 60 golova”.

Od Napolija maksi ponuda za Ikardija” i Tutosport prepričava detalje o ponudi De Laurentisa napadaču Intera i Nerazurima.

Sve miriše na razvod: Mančini na korak od adija Interu”, poput ostalih listova i torinski dnevnik svedoči o sve većem nezadovoljstvu trenera Nerazura koje bi moglo da kulminira čak i ostavkom, mada je malo onih koji veruju da bi Mančini mogao tako lako da se odrekne 4.500.000 evra, koliko iznosi njegova godišnja plata.

U vrhu strane se piše da je Torino posle angažovanja Adema Ljajića postao prvilačan klub i za druge fudbalere sa velikim talentom: “Valdifjori želi Toro”. U podnaslovu se objašnjava da je menadžer igrača Napolija jasno stavio do znaja, i pored De Laurentisove blokade, da njegov klijent želi da pređe kod Siniše Mihajlovića.

U dnu naslovne se izveštava o velikim planovima povratnika u Seriju A: “Da ne poveruješ: Adebajor u Kaljariju?”. U podnaslovu se iznosi da je igrač iz Togoa slobodan i da Kaljari ozbiljno misli da angažuje bivšeg napadača Arsenala i Totenhema. Alternativa za Adebajora je Marko Borijelo.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Komedija od filma! Nezasita Vanda Nara čeka ponudu od 60.000.000 evra i uloge kod De Laurentisa

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2016, 11:45

Raspad u Interu, Mihajlović pominje evropski Torino, Roma i Lacio tragaju za pojačanjima..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Saga Ikardi - Vanda Nara u Napoliju nastavlja da dominira naslovnim stranama italijanske sportske štampe. Zasad Inter odoleva ponudama, ali se veruje da bi sa 60.000.000...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.