Buongiorno Italia: Bum bum Tevez!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Bum bum Tevez!

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski listovi slave Karlosa Teveza koji je sa dva gola torpedovao Malme, bodre Romu pred večerašnji povratak u Ligu šampiona protiv CSKA našeg Zorana Tošića, likuju zbog odličnih partija Imobilea i Balotelija u dresu Borusije Dortmund i Liverpula i najavljuju da bi Napoli, posle Rome i Intera, mogao da postane još jedan klub u Seriji A sa inostranim kapitalom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Gazeta delo sport stavlja u prvi plan Karlosa Teveza koji je posle gotovo pet i po godina postigao gol u Ligi šampiona i činjenicu da je Juventus konačno krenuo dobro u najprestižnijem evropskom takmičenju. "Karlitos bum bum" direktna je aluzija sportskog dnevnika na dva gola Apača koji iz pera najuticajnijeg novinara Paola Kondoa najavljuje pohod Juventusa na prvo mesto u grupi.

"Juve se mučio, zatim su stigla dva gola Teveza koji je zatresao mrežu u Evropi posle pet godina i pet meseci. Alegri upozorava: Biće nam potrebno dosta bodova da se plasiramo dalje. Simeonov Atletiko se okliznuo u Atini", kroki je Gazete onoga što se dogodilo u grupi A Lige šampiona.

Najčitaniji list u Italiji, ne samo među sportskim novinama, duva u jedra vicešampiona Italije i prenosi reči kapitena Totija, koji će ako postigne gol postati najstariji strelac u istoriji Lige šampiona: "Napred Roma! Toti juri gol rekord: Mi smo nagazna mina". 

Gazeta objavljuje i intervju sa Fabijom Kapelom, bivšim trenerom Rome i aktuelnim selektorom Rusije u kojem je glavna tema bila večerašnja utakmica Đalorosih protiv moskovskog CSKA: "Kapelova lekcija straha iz Rusije: Garsija oprez".

Gazeta nije propustila da markira sjajno veče Italijana u Ligi šampiona koji su briljirali na terenu ali i na klupi: Imobile, Baloteli, Ančeloti i delimično Prandeli.

"Baloteli lansira Redse. Prvi Italijan koji je postigao gol u četiri različita dresa u Ligi šampiona", podvlači se dostignuće Balotelija koji je posle golova u dresu Intera, Mančester Sitija i Milana, zatresao mrežu i u dresu Liverpula u najprestižnijem evropskom takmičenju.

Ipak, gol večeri je delo Ćira Imobilea, odnosno njegov prvenac za Borusiju Dortmund: "Izvanredan sprint, tako je Imobile osvojio Dortmund", opis je gola bivšeg fudbalera Torina koji je pretrčao 50 metara sa loptom "zalepljenom" za stopalo pre nego što je savladao Ščešnjija, golmana Arsenala.

Milanski dnevnik posvećuje prostor i sutrašnjim utakmicama Lige Evrope naglašavajući posebne bezbednosne uslove gostovanja Intera u Ukrajini gde će igrati u Kijevu protiv Dnjepra i probleme Napolija zbog povrede Iguaina: "Inter blindiran u Ukrajini, nevolje za Iguaina, Napoli zabrinut".

Na kraju, Gazeta najavljuje sudski epilog razvoda Milana i bivšeg trenera Klarensa Sedorfa, koji se desio na kraju prethodne sezone, posle nepunih šest meseci saradnje, prenoseći reči nekadašnjeg italijanskog ministra i advokata holandskog stručnjaka Treua: "Sedorf, Milanu preti opasnost da završi na sudu".

CORRIERE DELLO SPORT

"Hajde Roma, Toti te predvodi", bodri vodeći rimski sportski dnevnik vicešampiona Italije koji se vraća u Ligu šampiona posle tri godine. Korijere prenosi na naslovnoj reči kapitena Totija: "Nemamo limite, ciljamo da stignemo i prođemo četvrtinu finala LŠ".

Nisu izostali naslovi posvećeni protagonistima jučerašnje večeri Lige šampiona.

"Super Tevez, Juve poleteo", naslov je posvećen Staroj dami koja nije pogrešila na prvom koraku zahvaljujući argentinskom golgeteru.

"Baloteli - Imobile, dva gola za aplauze", stavio je Korijere u prvi plan i odlične partije dvojice italijanskih centarfora koji su pojačali u prethodnom prelaznom roku Liverpul i Borusiju Dortmund.

Korijere se na naslovnoj strani bavi i intrigama u Italijanskom fudbalskom savezu, odnosno tihom ratu koji traje između predsednika Lacija Lotita čiji je glavni sponzor Adrijano Galijani, svemoćni operativac Milana, i vodećih ljudi Juventusa i Rome. List je objavio tajni dogovor Lotita i Anjelija za reformu italijanskog fudbala koju, prema pisanju lista, predsednik Lacija nije ispoštovao.

Noseća priča posvećana Laciju vezana je za povredu Radua, rumunskog reprezentativca koji će odsustvovati s terena najmanje tri nedelje: "Radu stop. Lacio smiren: tu je Brafajd". Holandski bek je zadovoljio i najskeptičnije tifoze Lacija na utakmici protiv Čezene tako da povreda Radua nije previše zabrinula Nebeskoplave.

Korijere u slučaju Marka van Bastena, koji je morao da prepusti ulogu šefa stručnog štaba u AZ, vidi "rimejk" onoga što se dogodilo Van Bastenovom treneru u periodu najvećeg sjaja nekadašnjeg holandskog golgetera Arigu Sakiju. "Van Basten bacio peškir, stres je prevelik. Bivši milanista će biti pomoćni trener u AZ". 

TUTTOSPORT

"Fiesta Tevez", slavi  torinski sportski list pobedu Juventusa na krilima golova Apača, a glavni i odgovorni urednik Vitorio Oređa hvali potez Juventusa da dovede Teveza iz Mančester Sitija tvrdeći da je suma plaćena za obeštećenje Sitiju za Argentinca i velika plata (4,5 miliona evra), dobro utrošen novac.

"Alegri počeo dobro u LŠ. Odlučila dva gola Argentinca koji je posle pet godina i pet meseci prekinuo post u najvažnijem takmičenju. U drugom susretu grupe A, neočekivan poraz Atletiko Madrida u Atini 3:2", podnaslov je na prvoj strani.

Najavljuje se i večerašnji meč Rome protiv ruskog prvaka uz navođenje reči kapitena Đalorosih: "Ispit CSKA. Toti: Roma nema limite". 

Uz sliku Ćira Imobilea, Tutosport izdvaja berićetno veče italijanskih centarfora: "Ćiro i Mario, kakvi uzvici!" U podnaslovu se kaže da je Imobile lansirao Borusiju ka pobedi protiv Arsenala, a da je Baloteli radost Liverpula.

Tutosport se bavi jutros i krizom Napolija i novim scenarijima koji uključuju i inostrane partnere u vlasničkoj strukturi kluba filmskog magnata Aurelija de Laurentisa. "Od Sjedinjenih Država do Katara, Napoli u potrazi za novim partnerima". 

Eder, napadač Sampdorije, koju trenira Siniša Mihajlović, posle dobrog starta u Seriji A, četiri boda na prve dve utakmice, u intervjuu za torinski list kaže: "Predsednik Ferero tvrdi: Sampa je jača! I mi mu verujemo".

Piše: Željko Pantelić (Rim)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Upozorenje za Romu: Pazite se Tošića!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2014

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima).."Pazite se Tošića", to je poruka koja se provlači u najavama italijanskih medija večerašnjeg meča Lige šampiona između Rome i CSKA na Olimpijskom stadionu u Rimu...Italijanski eksperti za ruski fudbal posebno naglašavaju brzinu, dribling i nepredvidivost...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.