Budućnost evropskog fudbala: Ovo su najbolji strelci Lige šampiona za mlade fudbalere (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost evropskog fudbala: Ovo su najbolji strelci Lige šampiona za mlade fudbalere (VIDEO)

Englezi imaju najviše razloga za nadu pošto dva igrača dolaze sa Ostrva, mlađi brat Mičija Bačuajia preti da prevaziđe učinak napadača Marselja, a Hrvati se uzdaju u mladića rođenog u Nemačkoj

UEFA je prošle godine organizovala Ligu šampiona za mlade fudbalere koja se igra po istom principu kao i najelitnije evropsko kontinentalno takmičenje, a čak su i grupe iste kao i kod seniorskih timova. Mečevi se igraju istog dana kada i utakmice prave LŠ, samo u ranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << terminu, a prošle sezone je Barselona uspela da osvoji ovo takmičenje. Upravo je u sudaru sa vršnjacima širom Evrope Munir El Hadadi napravio sebi ime, postao najbolji strelac i zaradio prelazak u prvi tim Katalonije.

Tako da je „mala“ Liga šampiona definitivno odmah stekla reputaciju koju je i želela te fudbalski skauti širom Evrope obraćaju posebnu pažnju na mladiće koji odskaču od svojih vršnjaka. Posle tri odigrana kola izdvojila su se četiri fudbalera koji sa po četiri gola dele prvo mesto liste strelaca.

Englezi možda i neočekivano dominiraju pošto su dva igrača iz premijerligaških timova deo ovog obećavajućeg kvarteta.

Naravno da ovakav skup nije mogao da proše bez mladića iz omladinske akademije Arsenala, a čast Tobdžija brani fudbaler rođen 1997. godine Danijel Krouli koji je i prošle sezone kao 16-godišnjak učestvovao u maloj Ligi šampiona i zabeležio tri nastupa. Sada je na isto toliko utakmica postigao četiri gola u duelima sa vršnjacima koji brane boje Galatasaraja, Dortmunda i Anderlehta. Mada ne idu sve lovorike londonskom timu pošto je igrač tek prošle godine prešao na Emirate iz Aston Vile. Vezni fudbaler je ovog leta potpisao profesionalni ugovor, dan pošto je napunio 17 godina.



Kroli je član engleske reprezentacije do 17 godina, a još jedan igrač iz te selekcije se našao na listi – Liverpulov Džerom Sinkler. On je imao 16 godina i šest dana kada je 2012. godine postao najmlađi igrač koji je nosio Crveni dres jer debitovao za prvi tim Liverpula u Liga kupu protiv svog bivšeg kluba Vest Bromvič Albiona. Napadač je u „maloj“ Ligi šampiona postigao po dva gola Ludogorecu i Bazelu, a zabeležio je i asistenciju protiv klinaca Reala.





Da Anderleth ima opasne bisere u svojoj školi fudbala potvrdio je i učinak Arona Leje Iseke koji je u pobedi nad Arsenalom dva puta zatresao mrežu, a instinkt za postizanje golova mu je u genima pošto je mlađi brat napadača Marselja Mičija Bačuajia. Trener šampiona Belgije Besnik Hasi ozbiljno računa na Isaku i igrač rođen krajem 1997. godine već trenira sa prvim timom, a njegov trener iz mlađih kategorija tvrdi da napadač ima snažan karakter i da je uvek bio glavni u ekipi.



I Bundesliga konja za trku ima – tačnije Bajer Leverkuzen ima gorak lek za protivničke golmane u vidu 19-godišnjeg Marka Brasnica. Mladić rođen u Nemačkoj je nastupao za Pancere u uzrastu do 15 godina, ali je nedavno zabeležio nastup i za M19 selekciju Hrvatske iz koje vuče poreklo. On je igrač Farmaceuta od 2007. godine, a i prošle sezone je učestvovao u kontinentalnom takmičenju za mlade igrače i tada je tri puta tresao mreže.

Nema sumnje da će barem jedan od ovih momaka napraviti ozbiljnu karijeru, a možda čak i sva četvorica ako je suditi po učinku Munira El Hadadija.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.