Blic u poseti Maksi, stvaraocu istorije Lige šampione: Srce za moju Kristinu

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" u poseti Maksi, stvaraocu istorije Lige šampione: Srce za moju Kristinu

Opet je ušao u istoriju. Ovaj put je kazahstansku Astanu uveo u Ligu šampiona. Pre toga je Srbiji doneo svetsko zlato. Šta je sledeće?

Mladi reprezentativac Srbije iskoristio je 84. minut utakmice u Nikoziji protiv APOEL-a i svojim golom uveo Astanu prvi put u Ligu šampiona, što je dosad najveći uspeh kazahstanskog klupskog fudbala svih vremena.

Odmah po završetku utakmice Nemanja je došao na zasluženi odmor u zavičaj, gde se posle dva meseca ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sreo sa rodbinom i devojkom Kristinom.

- Opet sam bio čovek odluke, ovaj put u istorijskoj utakmici za kazahstanski fudbal. Pred samu utakmicu nismo imali pritisak iz kluba jer smo već uradili dosta, kvalifikovali smo se u Ligu Evrope. Ipak, kao da nam je tako značajan susret zavezao noge i sigurno da smo igrali našu najlošiju utakmicu u kvalifikacijama. Tako je bilo sve dok nismo primili gol, a onda smo se malo opustili - iznosi svoje utiske iz Nikozije talentovani Maksimović.

Dodaje da mu je drago što je ponovo dao veoma važan gol u svojoj karijeri. Kako kaže, u tom trenutku ga je opet „povukla lopta“.

- U tim trenucima mi se, očigledno, javi neki poseban osećaj, našao sam se u pravom trenutku na pravom mestu. Posle tog gola svima je bilo jasno da ćemo proći. Sada me u šali zafrkavaju da dajem golove samo na najbitnijim utakmicama - iskren je Nemanja.

Premije, ma baš me briga

„Neku posebnu premiju za ulazak u elitu ne očekujem jer one su za sve iste. Kapiteni treba o tome da se dogovore, a mi kad se vratimo sa odmora znaćemo kolike su. Važno je da smo u Ligi šampiona, i to nam je najveća nagrada“, kaže Maksa.

Pošto je umesto u Kazahstan posle utakmice odmah došao u Srbiju, kaže da je samo čuo da su u toj državi s velikom pažnjom pratili odlučujući meč.

- Ljudi su gledali utakmicu po ulicama na video-bimovima, radovali su se mom golu, i to mi mnogo znači. Čestitali su mi i svi iz reprezentacije jer sam sa mladim „orlićima“ često u kontaktu - dodaje Maksimović.

Za čuveno srce koje posle svakog značajnog gola pokaže spajanjem prstiju kaže da je uvek upućeno devojci Kristini.

- Nismo se videli od juna. Iskoristili smo vreme da zajedno prošetamo Loznicom i malo šopingujemo. Vraćam se u Koviljaču opet u oktobru - kaže Maksa dok se pozdravlja sa sugrađanima i kolegama fudbalerima, koji mu s poštovanjem prilaze.

Već ima dosta ponuda za nastavak karijere.

- Posle Svetskog prvenstva imao sam nekoliko ponuda, ali klub je predložio da me ne pusti dok se igra u Evropi. U klubu sigurno ostajem do zime, igraću Ligu šampiona, a onda ćemo sesti i dogovoriti se - priznaje Nemanja.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.