Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2017, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Lige šampiona igrači Junajteda gube 44 miliona evra

Ukoliko se ne plasiraju u Ligu šampiona sljedeće godine, fudbaleri Mančester junajteda izgubiće zbirno 44 miliona evra.

U ugovorima igrača sa ‘Old Traforda’ postoji posebna klauzula da, ukoliko ne uspiju da obezbijede plasman u najelitnije evropsko takmičenje, svakom igraču će biti umanjena plata za 25 odsto.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se izgračunaju zarade svih igrača ‘Crveni đavoli’ bi mogli da ostanu bez pozamašne svote novca.

Ekipa Žozea Murinja trenutno se nalazi na šestoj poziciji na tabeli Premijer lige i izgubila je sve šanse da do Lige šampiona stigne kroz nacionalno prvenstvo, ali zato ima priliku da to učini preko Lige Evrope.

Junajted se plasirao u finale drugog po jačini evropskog takmičenja gdje ih čeka holandski Ajaks.

Ukoliko izgubi tu utakmicu, najveći engleski klub drugu godinu zaredom ostaće bez Lige šampiona. Plate će biti smanje svim igračima koji zarađuju više od 25.000 evra sedmično. Samo dvojica fudbalera Junajteda imaju primanja manja od 25.000, a to su Timoti Fosu-Mensah i Aleks Taunzebe.

Finale je na programu sljedeće srijede od 20.45 u Stokholmu.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.