ABA Fantasy - Ne zaboravite da napravite tim za 4. kolo (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA Fantasy - Ne zaboravite da napravite tim za 4. kolo (foto)

Pakleni ritam, nema stajanja na startu regionalne lige ove sezone...

Pre najave četvrtog kola iskoristićemo priliku da čestitamo pobedniku prethodnog, gejmeru po imenu 'Neno-Tivat' koji je osvojio 141 bod sa ekipom u sledećem sastavu:

U četvrtak uveče kreće četvrto kolo i to duelom sprkog i slovenačkog šampiona u 'Pioniru' s početkom u 19h.

Crvena zvezda Telekom ima maskimalan skor iz prva tri kola, mada nije prikazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igru koja liči na šampionsku i ne delije baš ohrabrujuće pred početak Evrolige.

Maik Cirbes je ubeldjivo najkonstantniji Zvezdin igrač za sada, promašio je samo tri šuta za dva poena u prva tri kola (16/19) i jedini je košarkaš crveno-beih koji bi trebalo da garantuje dvocifren indeks. Jeste poskupeo na fantaziju, ali nema igrača iz redova šampiona koji bi bio preporučljiviji od njega.

Istina, Marku Simonoviću je proradio šut za tri protiv Budućnosti i Zadra, dok Mekel i Jović prednjače u asistencijama, ali niko od njih još ne odaje utisak da bi mogao da bude pouzdan pik za fantazi tim.

Iz redova Tajfuna bi trebalo obratiti pažnju pre svih na Čebulara i Drobnjaka, Klark III je tu da pravi razliku, Zimić je imao odličnu rolu protiv Krke.

Iako je prvak Slovenije ostavio odličan utisak u prva tri kola (pobede nad Sutjeskom i Krkom kod kuće i poraz u utakmici na jednu lotpu od Cibone u Zagrebu), sve osim trijmufa Zvezde u 'Pioniru' bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Branilac trofeja ABA lige bazira igru na agresivnoj odbrani iz koje stižu laki poeni iz tranzicije, tako da bi možda bilo pametno izostaviti igrače Tajfuna za Fantazi ovo kolo. Osim ako vam intuicija ne sugeriše da bi neko baš protiv šampiona mogao da zablista...

U petak su na programu četiri meča. Od 17 h igraju Mega Leks - MZT, Krka - Cedevita i Budućnost Zadara, a dva sata kasnije Cibona - Olimpija.

Mega slovi za favorita protiv MZT-a, igra kod kuće, Milojevićeva ekipa ima dva poraza ali od ekipa iz TOP3 (Zvezda i Budućnost, oba na strani), ubedlivu pobedu nad Partizanom, koji je baš protiv Skopljaka preksinć upsao prvenac.

Francuz Luvavu se razgoropadio i preuzeo lidrsku ulogu u timu Mege nakon povrede Zagorca u prvom kolu, Danilo Nikolić je zakazao u 'Morači' nakon dobrih izdanja u duelima protiv 'večitih', a poeni u predstojećem meču bi možda mogli da dođu od strane Ognjena Jaramaza.

S druge strane, MZT- će biti veom ateško ukoliko Marko Ljubičić bude vans stroja, njegova povreda je ključan razlog poraza od Partizana koliko god navijači crno-belih predstvaljali druge razloge kao faktore prve pobede. Đorđe Drenovac je u velikoj formi, ali i bivši igrač Mege Marko Luković, kao i krilni centar Duško Bunić.

Cedevita će u Novom Mestu pokušati da zadrži maksimalan skor, ako Miro Bilan nastavi da dominira pod obručima taj cilj će biti znatno lakše dostižan. Pic'n roll sa Nemanjom Gordićem za sada funskiconiše veoma dobro, a igrači vicešampiona ABA lige koji su na mahove dobro pratili pomenut dvojac za sada su Tomislav Zubčić, Vajt i Luka Babić. Žorić, Pilepić i Pulen još nisu proradili, kao ni mladi Arapović i Mazalin.

Najveća uzdanica Krka do sada je Jure Lalić, za podvig protiv Cedevite trebaće više raspoloženih igrača, pre svih Sinovec i Ivanov, ali na osnovu utakmica iz prva tri kola niko od košarkaša kluba iz Novog mesta osim Lalića nije ostavio utisak da sigurno može da nabije dvocifren indeks.

Budućnost je apsolutni favorit protiv Zadra, Suad Šehović je uhvatio ritam i bio MVP trećeg kola, Zadrani su tanki na centru iako je Filip Kraljević najviše odskočio protiv Zvezde, tako da je možda vreme da zablista Aleks Marić ako proradi saradnja sa Omarom Kukom. Ne treba smetnuti s uma ni drugog Šehovića, kao ni Tadiju Dragićevića.

Nakon samo 49 poena postignutih kod kuće protiv Zvezde, ne liči da bi neko od igrača Zadra mogao da 'pokida' u Morači, tako da bi selektovanje bilo koga u fantazi tim bio priličan rizik.

Sa Cibonom i Olimpijom su muke žive, dva posrnula giganta, od kojih se ne zna koji je u većoj buli.

Centar 'Cibosa' Ante Žižić je ostavio odličan učnak na startu, valjalo bi ići za njegovom dobrom formom. Iskusni Marin Rozić je uz njega bio jedina svetla tačka u porazu u gradskom derbiju od Cedevite, a protiv Olimpije bi potencijalno mogao da zablista veteran Jasmin Hukić koji je jedan deo karijere proveo u redovima najvećeg slovenačkog kluba.

U Olimpiji je nastandardniji Sava Lešić, igra počiva na Zeku Rajtu, koji je pak u potpunosti zakazao u iznenađujućem porazu od Sutjeske sinoć u 'Stožicama'. Mahkovic i Lapornik su tu negde oko dovcifrenog indeksa u proseku.

U subotu program otvara duel u 'Laktašima' između Igokee i Parzana (17h).

Tim Željka Lukajića je favorit u ovom meču, nakon uvodnog poraza od Cedevite u Zagrebu vezane s dve sigurne pobede protiv Olimpije kući i Metalca u Valjevu. Vuk Radivojević je uhvatio ritam, Miloš Komatina je u formi, Aleksandar Ćapin je igrač koji nesumnjivo pravi razliku, 'Igosi' su na papiru definitivno jači tim od beogradskih crno-belih.

Partizan se prenuo u finišu u prošlom kolu protiv MZT-a u 'Pioniru', ali kako rekosmo najviše zbog povrede Ljubičića.

Tim u kom su glavne uzdanice Aleksandar Cvetković i Čedomir Vitkovac teško da može više od sredine tabele i to samo zato što ABA liga nikad nije bila slabija. Dešavaće se da neko iz ekipe Pere Božića zablista, ali utisak je da je kapitenska traka prevelik teret za Vanju Marinkovića i da bi za njegov razvoj bilo bolje da u timu ima nekog prekaljenog igrača koji bi ga raspeterio. Kosta Perović se još nije probudio, nemamo srca da vam savetujemo bilo koga za fantazi osim pomenutih uzdanica na osnovu do sada viđenog za neki pristojiniji bodovni saldo. Ovo je verovatno najslabiji Partizan u poslednjih 50-ak godina.

Zavesa se spušća u subotu uveče u Nikšiću (19h), ranjeni Metalac (dva ubedljiva poraza od u nizu (MZT, Igokea) nakon statne pobede nad partizanom) ide na noge euforičnoj Sutjesci koja je zabeležila istorijsku prvu pobedu u ABA ligi sinoć u Ljubljani floterom Nemanje Vranješa sa zvukom sirene.

Valjevci su, kako rekosmo u najavi za prošlo kolo, ekipa bez istaktnutog lidera, odlazak trenera Đokića sugeriše da je tim u rasulu, nijedan igrač nema dvocifren indeks u proseku.

Kod Nikšićana je na staru odskočio pomenuti junak prve pobede Vranješ, najbolje ga je do sad pratio Radosav Spasojević, ostali su uglavnom bili tu da 'pridržavaju'.

Za one koji još uvek nisu upoznati sa pravilima, do tančina ih mogu izučiti OVDE, vrlo je jednostavno, imate budžet od 50 jedinica, osam igrača da uklopite u tu svotu i svaki vam, bez razlike da li je prva petorka ili rezerva, donosi poene.

Za kraj napominjemo da pravo učešća u igri imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer". I u trećem kolu nagradni fond je 10 hiljada dinara.

Srećno!
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezdin tajfun oduvao slovenačkog šampiona za drugu najubedljiviju jadransku pobedu crveno-belih! (STATISTIKA)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2015

Zvezda prikazala šampionsku igru za četvrti trijumf u nizu..Tajfun je povetarac za šampionsku oluju sa Malog Kalemegdana! Kišni dan i tmurni oblaci najavili su gostovanje pulena Dejana Mihevca u beogradskom hramu košarke, u četvrtom kolu Jadranske lige. Ali tim koji je u stilu istoimene elementarne...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.