Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka borba za Sirt - 34 vojnika poginula, 180 ranjeno

Najmanje 34 libijska borca su danas poginula, a 180 je ranjeno u sukobima dok se približavaju poslednjim uporištima ekstremista Islamske države u gradu Sirtu.

At least 34 Libyan fighters killed, over 180 wounded in fight against ISIS in Sirte https://t.co/VkB5eHqXJq pic.twitter.com/SsYgfkEQ3B

Snage lojalne libijskoj vladi koju podržavaju UN uspele su tokom tromesečne kampanje da potisnu ekstremiste u jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manju oblast u centralnom delu Sirta, a njima od 1. avgusta iz vazduha podršku pružaju i američke snage.

Posle skoro jednonedeljnog zatišja, danas su se ponovo razbuktale žestoke borbe, preneo je Rojters.

Pročitajte još:

Libijske brigade, većinom iz Misrate, tvrde da su blizu pobede u Sirtu, ali kažu da moraju da se bore protiv bombaša-samoubica, nagaznih mina i snajperista.

Borci koriste tenkove i drugu vojnu opremu kako bi uništili objekte koje koriste snajperisti Islamske države.

Skoro svih 80.000 stanovnika Sirta napustilo je grad, pošto ga je zauzela Islamska država prošle godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žestoka borba za Sirt - 34 vojnika poginula, 180 ranjeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2016, 09:17

Najmanje 34 libijska borca su poginula, a 180 je ranjeno u sukobima dok se približavaju poslednjim uporištima ekstremista Islamske države u gradu Sirtu...Snage lojalne libijskoj vladi koju podržavaju UN uspele su tokom tromesečne kampanje da potisnu ekstremiste u jednu manju oblast u centralnom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.