Vazdušni napad na aerodrom u Tripoliju

Izvor: Press, 05.Mar.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušni napad na aerodrom u Tripoliju

Borbeni avioni međunarodno priznate libijske vlade izveli su vazdušne napad na aerodrom u Tripoliju, rekli su bezbednosni zvaničnici za agenciju Rojters.
Napad se desio samo nekoliko sati pre početka mirovnih pregovora koje podržavaju Ujedinjene nacije, a koji se odrzavaju u Maroku.

Avioni su gađali oblast u blizini piste aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mitigu, ali nisu prouzrokovali veću štetu i aerodrom normalno funkčionise, rekli su izvori sa aerodroma.

Rojters prenosi da vlada nije momentalno potvrdila napad.

U Libiji trenutno postoje dve rivalske vlade i dva parlamenta, a borbene snage obe vlade se bore za kontrolu.

Vlasti na istoku zemlje priznaje međunarodna zajednica ali ne i one u glavnom gradu Tripoliju.

U toku su pregovori dve frakcije koji su pokušaj rešavanja krize u državi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vazdušni napad na aerodrom u Tripoliju

Izvor: RTS, 05.Mar.2015

Borbeni avioni međunarodno priznate libijske vlade izveli su vazdušne napad na aerodrom u Tripoliju. . Napad se desio samo nekoliko sati pre početka mirovnih pregovora koje podržavaju Ujedinjene nacije, a koji se održavaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.