Uhapšeno gotovo 300 migranata u Libiji

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno gotovo 300 migranata u Libiji

Libijske vlasti su saopštile da je gotovo 300 migranata, od čega je trećina iz Senegala, uhapšeno dok su se pripremali da se ukrcaju na brodove radi odlaska preko Sredozemnog mora u Evropu.

"Pošto smo dobili informaciju o mestu sastanka, uspeli smo da uhapsimo 289 migranata koji su se pripremali za prelazak Sredozemnog mora ka Evropi", rekao je juče višerangirani zvaničnik iz libijske jedinice za borbu protiv imigracije Taher el Nas.

Prema njegovim rečima, migranti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su pronađeni na oko deset kilometara istočno od Tripolija, prebačeni su u pritvorsku jedinicu u centralnom delu libijske prestonice.

Za najmanje 3.080 ljudi strahuje se da su se utopili u Sredozemnom moru prilikom pokušaja da dođu do Evrope.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.