Uhapšena kapetan i pomoćnik sa broda na kom je stradalo 900 ljudi

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena kapetan i pomoćnik sa broda na kom je stradalo 900 ljudi

Italijanske vlasti uhapsile su dvojicu preživelih brodolomnika u vodama blizu Libije, pod sumnjom da su švercovali ljude, saopštio je danas ministar infrastrukture Gracijano Delrio.

Ta dvojica - kapetan i njegov pomoćnik - uhapšeni su sinoć uveče po dolasku u Kataniju, sicilijansku luku gde su ih prebacile italijanske vlasti nakon što su izvučeni iz mora.

Brod je pretrpeo brodolom u nedelju, a veruje se da se udavilo oko 900 ljudi, javlja Rojters. Policija je razgovarala sa 27 preživelih.

Delrio je rekao da je hapšenje kapetana i njegovog prvog pomoćnika naredio državni tužilac.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapetan broda i pomoćnik preživeli brodolom, pa uhapšeni

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2015

Italijanske vlasti uhapsile su dvojicu preživelih brodolomnika u vodama blizu Libije, pod sumnjom da su švercovali ljude, saopštio je ministar infrastrukture Gracijano Delrio...Ta dvojica - kapetan i njegov pomoćnik - uhapšeni su sinoć uveče (20. april) po dolasku u Kataniju, sicilijansku luku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kapetan broda optužen za ubistvo migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015

Tunižanin, kapetan broda koji se prevrnuo u libijskim vodama, zbog čega je stradalo oko 800 migranata, optužen je za višestruko ubistvo iz nehata...On, kao i jedan član posade, optuženi su i za krijumčarenje ljudi, saopštile su italijanske vlasti...Kapetan i njegov pomoćnik uhapšeni su sinoć...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.