Ubijen vođa al Kaide u Libiji?

Izvor: VOA, 15.Jun.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen vođa al Kaide u Libiji?

Američke oružane snage saopštile su da ispituju da li je u vazdušnim napadima u Libiji ubijen vođa ekstremista al Kaide, Mohtar Belmohtar.

Međunarodno priznata vlada Libije saopštila je da je u subotu izvršen vazdušni napad u istočnom delu Libije. U sinoćnjem saopštenju, Američki sekretarijat za odbranu nije potvrdio Belmohtarovo ubistvo, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << portparol, pukovnik Stiv Voren naveo da vojni zvaničnici smatraju da je napad bio uspešan.

Američki Stejt department je objavio da će dati 5 miliona dolara svakome ko podnese podatke o Belmohtaru, vođi grupe koja sebe naziva: "Bataljon upisan u krvi." Američka vlada ga optužuje za predvođenje terorističkog napada izvršenog 2013., godine na kompleks za vadjenje nafte Alžiru, kojom prilikom je poginulo 37 osoba, uključujući 3 američka državljanina.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.