Ubijen jedan od vođa džihadista u Libiji

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen jedan od vođa džihadista u Libiji

Jedan od vođa džihadista u Libiji Abu Ijad, koji je smatra organizatorom više terorističkih napada u Libiji i Tunisu, ubijen je u napadu američke bespilotne letelice, prenela je Sinhua pozivajući se na libijske medije.
Ijad, poznat kao i Seifalah Ben Hasine, nalazi se u Libiji od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2013. gde je predvodio islamističku grupu Ansar al-Šarija i organizovao kampove za obuku ekstremista, prenosi Beta.
Libijski list Al-Vasat preneo je reči američkog zvaničnika koji je rekao da je Ijad ubijen u napadu SAD 14. juna zajedno s drugim istaknutim ekstremistima.
Izvor je rekao da je ubistvo Ijada objavljeno pošto je njegovo telo identifikovano DNK analizom.
Ubistvo Ijada pozdravljeno je u susednom Tunisu pošto se smatra da je on organizovao terorističke ćelije u toj zemlji koje su izvele napade, poput martovskog na muzej u kojem su  poginule 23 osobe ili prošlonedeljnog kada je ubijeno 38 ljudi. Takođe je organizovao i napad na ambasadu SAD u Tunisu 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen jedan od vođa džihadista u Libiji

Izvor: B92, 03.Jul.2015

Jedan od vođa džihadista u Libiji Abu Ijad koji se smatra organizatorom terorističkih napada u Libiji i Tunisu, ubijen je u napadu američke bespilotne letelice...Ijad, poznat kao i Seifalah Ben Hasine, nalazi se u Libiji od 2013. gde je predvodio islamističku grupu Ansar al-Šarija i organizovao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.