Tuniski ribari upecali 74 imigranta!

Izvor: Press, 21.Avg.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuniski ribari "upecali" 74 imigranta!

Imigranti iz Bangladeša, Gane, Liberije, Nigerije i Togoa krenuli su iz luke Tadžura u blizini Tripolija, rekao je zvaničnik Crvenog polumeseca Mongi Slim za agenciju AFP. 

Međutim, jedan od spašenih imigranata iz Bangladeša rekao je da su krenuli iz libijske luke Zvara ka Italiji i da ih je uhvatila oluja usred Sredozemnog mora.

Prema njegovim rečima, već im je ponestajalo hrane i vode kada ih je primetio tuniski ribarski brod i prebacio ih do obale. 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />Novinar AFP naveo je da su spašeni imigranti bili u stanju ekstremnog umora kada su iskrcani u luci Zarzis na jugu Tunisa, gde su ih ekipe hitne pomoći preuzele.

Potencijalni imigranti često pokušavaju da sa obale Tunisa ili Libije stignu na ostrvo Lampedusa u Italiji, u "klimavim" brodovima ili čamcima i na stotine je izgubilo život, a da se nije domoglo evropskog tla. 
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tuniski ribari spasili 74 imigranta

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 00:14

Ribari u Tunisu spasili su danas 74 imigranta koji su krenuli iz Libije za Italiju i pet dana plovili morem...Imigranti, uglavnom iz Bangladeša, Gane, Nigerije, Togo i Liberije krenuli su iz Tažure u blizini Tripolija, izjavio je regionalni zvaničnik Crvenog polumeseca Mongi Slim...On je dodao da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.