Tripoli: Paravojne snage zauzele aerodrom

Izvor: VOA, 24.Avg.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripoli: Paravojne snage zauzele aerodrom

Pripadnici islamističke paravojne grupe u Libiji preuzeli su kontrolu nad međunarodnim aerodromom u Tripoliju, gurnuvši zemlju u nove političke nemire i otvoreno dovodeći u pitanje legitimnost izabranih članova parlamenta.

Nakon zauzimanja aerodroma u glavnom gradu Libije, paravojne snage iz priobalnog grada Misrate apelovale su da u zemlji ponovo bude uspostavljen Opšti nacionalni kongres.

Ista grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << tvrdi da je parlament, izabran u junu, vezan za misteriozne vazdušne napade na položaje Misrate na aerodromu, dok su pripadnici te paravojne grupe 6 nedelja borili sa rivalskim borcima za kontrolu nad tim ključnim objektom u planinskoj oblasti Zintan.

Misrati su za napade u poslednjih nekoliko nedelja direktno okrivili Egipat i Ujedinjene Arapske Emirate. Kairo demantuje umešanost, dok Abu Dabi još nije izdao saopštenje.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.