Tripoli: ID ubila strance u hotelu

Izvor: B92, 27.Jan.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripoli: ID ubila strance u hotelu

Najmanje osmoro ljudi, uključujući petoricu stranaca, ubijeno je u napadu džihadista Islamske države na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju.

Među poginulima su dve žene, bezbednosni zvaničnik kao i dvojica napadača, rekao je lokalnoj televiziji direktor libijskih specijalnih odbrambenih snaga Mahmud Hamza, prenela je agencija Rojters.

Hamza nije saopštio nacionalnost stranaca koji su poginuli.

Ranije danas bezbednosni zvaničnik je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su naoružane osobe ubile tri čuvara i uzele taoce u Hotelu "Korintija" ispred kojeg je eksplodirao automobil-bomba.

Jedan zaposlenih je rekao da je pet maskiranih napadača upalo u hotel pošto obezbeđenje nije uspelo da ih zaustavi.

U hotelu koji je uglavnom prazan, po njegovim rečima su bili gosti iz Italije, Velike Britanije i Turske.

Borci Islamske države u Libiji preuzeli su odgovornost za napad na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, saopštila je grupa koja prati aktivnosti terorista "SITE".

U poruci na tviteru, ogranak Islamske države u zapadnoj Libiji saopštio je da su njihovi džihadisti upali u hotel, poznat po tome što u njemu najviše odsedaju strane diplomate i libijski zvaničnici, prenela je agencija AFP.

Menadžer tog hotela Hasan al-Abej je izjavio da su petorica maskiranih napadača upali u hotel, pucajući u vazduh.

Al-Abej je dodao da je hotel evakuisan pre nego što su se napadači u pancirkama sukobili sa obezbeđenjem i digli u vazduh automobil-bombu na parkiralištu ispred hotela.

U hotelu su uglavnom boravili gosti iz evropskih zemalja i Turske, rekao je menadžer.

U Tripoliju su česti bombaški napadi otkad je 2011. u Libiji počeo građanski rat.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija kod luksuznog hotela u Tripoliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015

Automobil bomba eksplodirao je danas ispred luksuznog hotela u Tripoliju, izjavio je libijski bezbednosni zvaničnik...Zvaničnik, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da je eksplozija kod hotela "Korintija" zatresla stari deo Tripolija, ali nije izneo druge detalje...U Tripoliju je nedavno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.