Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tela 41 migranta nađena na plaži u Libiji

Tela 41 migranta koji su se utopili u pokušaju da se domogne Evrope, pronađena su na plaži u libijskom gradu Sabrati, saopštili su danas lokalni izvori.

- Grupa volontera pronašla je juče telo 41 utopljenog migranta koje je voda izbacila na plažu u Sabrati - rekao je agenciji Frans pres jedan neimenovani zvaničnik pres službe lokalnog saveta u Sabrati.

Isti izvor je dodao da su volonteri prebacili tela utopljenih u centar za sudsku medicinu radi uzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzoraka DNK, da bi zatim bila registrovana i sahranjena, kao i da se veruje da su se migranti utopili pre pet ili šest dana.

Po navodima zvaničnika, to je najveći broj tela koji je do sada pronađen u jednom danu.

Hiljade migranata su od početka godine pokušale da pređu Sredozemno more zbog povoljnijih vremenskih uslova, uprkos opasnosti po svoje živote.

Pročitajte još:

Lokalni savet u Sabrati nedavno je formirao ekipu volontera za sakupljanje tela utopljenih migranata koja je more izbacilo na plaže i zatražio od stanovništva da prijavi prisustvo tela na obalama.

Broj migranata koji napuštaju Libiju povećao se u poslednjih nekoliko godina zbog nedovoljne kontrole pomorskih granica i političke i bezbednosne krize.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice, više od 10.000 migranata izgubilo je život ili se vodi kao nestalo od 2014. godine, zbog pokušaja da preko Sredozemnog mora stigne u Evropu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.