Strašna tragedija: Pronađena tela 28 migranata, umrli od gladi i žeđi

Izvor: Telegraf.rs, 19.Apr.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strašna tragedija: Pronađena tela 28 migranata, umrli od gladi i žeđi

Ribari u Libiji pronašli su tela 28 ilegalnih migranata koji su po svemu sudeći umrli od žeđi i gladi nakon što se njihov brod raspao kod obale u blizini grada Sabrate, izjavio je zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Otkako je Libija potonula u haos od pada Muamara Gadafija 2011, ta severnoafrička zemlja je postala glavna polazna tačka za migrante koji se nadaju da će se domoći Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << morskim putem.

Foto: Tanjug/AP

U poslednje tri godine, svake godine njih više od 150.000 je prešlo u Italiju.

Glavnokomandujući sigurnosne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Ahmaida Kalifa Amsalam izjavio je da su ribari nakon što su privezali brod za obalu, pronašli 28 migranata, među kojima su četiri žene, a žrtve su zajedno sahranjene na groblju za ilegalne migrante.

Foto: Tanjug/AP

- Njihov brod stao je nasred vode jer je motor bio pokvaren - rekao je Amsalam.

On nije otkrio detalje o nacionalnosti migranata, ali kako agencija navodi, većina je iz subsaharske Afrike.

Foto: Tanjug/AP

Krijumčari ljudima često smeštaju migrante u slabe i oronule brodiće nesposobne za plovidbu i šalju ih na more kako bi ih pokupili drugi brodovi kada se domognu međunarodnih voda.

Foto: Tanjug/AP

Neke od njih presretne i vrati Libijska obalna straža, navodi agencija.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.