Stadalo 10 migranata, spaseno više od 4.000

Izvor: VOA, 03.Maj.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stadalo 10 migranata, spaseno više od 4.000

Svi oni koji su spaseni prebačeni su u italijanske luke, neki su već stigli na najjužnije italijansko ostrvao Lampeduzu, dok su drugi na putu za Siciliju ili Kalabriju...

Deset migranata se udavilo u Sredozemnom moru, blizu obale Libije u poslednja dva dana, ali je skoro 4.100 spaseno u velikoj operaciji, do koje je došlo zbog toga što su krijumčari ljudi iskoristili mirno more da pokušaju često vrlo opasno putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ka južnim evropskim obalama.

Svi oni koji su spaseni prebačeni su u italijanske luke, neki su već stigli na najjužnije italijansko ostrvao Lampeduzu, dok su drugi na putu za Siciliju ili Kalabriju.

Italijanska obalska straža saopštila je da je spasila stotine migranata sa najmanje 16 čamaca, pošto je dan ranije spasila skoro 3.700.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije predviđa da će zbog blagog proleća i mirnog mora broj migranata koji dolaze u Italiju ove godine dostići 200 hiljada, 30 hiljada više nego prošle.

Francuski patrolni čamac "Komandant Biro" koji je poslat da pojača patrole Evropske unije i pomogne u vezi sa prilivom imigranta  preko Mediterana, pokupio je 217 muškaraca ukrcanih na tri čamca, saopštile su vlasti, navodeći da su uhvaćena i dvojica osumnjičenih za krijumčarenje, koji će biti predati italijanskoj policiji.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.