Spaseno više od 500 migranata

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno više od 500 migranata

Italijanska obalska straža i mornarički brodovi potpomognuti irskim mornaričkim brodom spasili su u Sredozmenom moru više od 500 migranata koji su se krijumčarskim čamcima uputili iz Libije, saopštili su danas italijanski i irski zvaničnici.

Ovo je najnoviji slučaj spasavanja koje je izvela multinacionalna patrola južno od Sicilije, a koja je ove nedelje spasla na hiljade migranata.

Irska vojska je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saopštila da je brod koji je rasporedila ranije ovog meseca radi humanitarnih operacija pretraga i spasavanja, spasao 123 migranata iz gumenog člamca dugog 12 metara i izvukla iz vode telo muške osobe.

Brod italijanske mornarice spasao je 101 migranta sa drugog gumenog čamca, dok je brod italijanske obalske straže, koja koordiniše sve spasilačke operacije mornarica, teretnih brodova i brodova humanitarnih organizacija, spasao 322 migranta sa čamca koji je počeo da tone.

Papa Franja se danas u Vatikanu obratio pred nekoliko stotina dece, među kojima su mnogi migranti, koja su došla sa italijanskog juga da ga vide, i tom prilikom poručio da migranti "nisu opasnost, već su u opasnosti".

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.