Požar u Tripoliju van kontrole

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Tripoliju van kontrole

Požar u skladištu nafte i naftnih derivata kod aerodroma u predgrađu Tripolija otrgao se kontroli pošto vatrogasci danas nisu uspeli da ga ugase, a libijske vlasti upozoravaju da preti humanitarna i ekološka kastrastrofa.

Vlasti apeluju da im se pruži međunarodna pomoć da ugase vatrenu stihiju.

Požar se danas posle podne proširio na drugi rezervoar, saopštila je vlada, ali nije jasno da li ima povređenih. "Vlada apeluje na sve zainteresovane strane da odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaustave požar jer je situacija postala veoma ozbiljna", navedeno je u saopštenju.

Libijska televizija je pozvala stanovnike da se evakuišu iz oblasti u prečniku od pet kilometara oko aerodroma. Mnoge porodice žure da napuste to područje iznad koga se vije crni dim.

Predstavnik libijske Nacionalne naftne kompanije Muhamed al-Harari je izjavio da se u skladištu nalazi šest miliona litara nafte i da ukoliko požar ne bude lokalizovan, postoji opasnost da se zapali i rezervoar tečnog gasa koji se nalazi pored.

Skladište, koje je od libijske prestonice udaljeno oko 10 kilometara, zapalilo se juče kada su na njega pale rakete koji su ispalile suparničke paravojne formacije koje se već dve nedelje bore za kontrolu nad aerodromom.

Prema najnovijim podacima ministarstva zdravlja, u sukobima na ovom području poginulo je 97, a ranjeno više od 400 ljudi.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.