Oboren borbeni avion libijskih vlasti

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren borbeni avion libijskih vlasti

Bengazi -- Borbeni avion međunarodno priznatih libijskih vlasti oboren je iznad Bengazija dok je bombardovao položaje grupe koja se suprotstavlja vlastima.

Avion tipa mig 23 srušio se u zoni Karijun severozapadno od Bengazija pošto je pogođen dok je gađao položaje Saveta Šure, rekao je za agenciju Frans pres portparol snaga lojalnih vladi čije sedište je u istočnom gradu Al Bajdi.

Savet mudžahedina Šura je koalicija islamističkih milicija bliskih Al Kaidi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su suportstavljene libijskoj međunarodno priznatoj vladi.

U Libiji deluju dve suprostavljene vlade, jedna bazirana u glavnom gradu Tripoliju koja je bliska koaliciji milicija i druga koju priznaje međunarodna zajednica sa sedištem na istoku zemlje. Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za rušenje aviona, naveo je ; američki centar za nadzor islamističkih vebsajtova.

Jedan vojni izvor rekao je za Frans pres da je pilot živ i da je uspeo da iskoči s padobranom.

U ponedljak se već srušio jedan avion istog tipa blizu grada Derne, oko sto kilometara od Bengazija gde je bombardovao položaje Islamske države, prema navodima vojnih izvora. Ti izvori su tada rekli da je avion pao zbog tehničkih problema. Haos u koji je zapala Libija od svrgavanja Muamera Gadafija 2011. doprineo je jačanju Islamske države koja je napravila uporište u luci Sirtu, 45 kilometara istočno od Tripolija.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mig" priznatih libijskih vlasti oboren na istoku zemlje

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 00:39

Borbeni avion međunarodno priznatih libijskih vlasti oboren je danas iznad Bengazija na istoku zemlje dok je bombardovao položaje grupe koja se suprotstavlja vlastima, javili su vojni izvori...Avion tipa mig 23 srušio se u zoni Karijun severozapadno od Bengazija pošto je pogođen dok je gađao položaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.