Novi zločini Islamske države

Izvor: VOA, 19.Apr.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zločini Islamske države

Ekstremistička grupa na video snimku sličnom prethodnim dokumentovanjima javnih pogubljenja tvrdi da je ubila 30 etiopskih hrišćana u Libiji...

Na snimku koji je danas objavljen na internetu vidi se 15 ljudi kako kleče na plaži ispred svojih "dželata", koji im potom odrubljuju glave, kao i snimak sa druge lokacije, gde se takođe 15 osoba vidi odpozadi, pre nego što im ekstremisti pucaju u potiljak.

Stravična ubistva zabeležena su na kraju gotovo 30-minutnog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << snimka  u kojem se opisuje kako Islamska država doživljava hrišćanstvo i i njeni napori da preobrate one koji nsiu muslimani.

U februaru, Islamska država je objavila sličan snimak, na kojem njeni pripadnici odrubljuju glave egipatskim hrišćanima.

Jedan zvaničnik Arapske lige izjavio je za francusku novinsku agenciju AFP da će se najviši vojni zvaničnici zemalja regiona sastati tokom ove nedelje u Kairu kako bi razmotrili osnivanje zajedničkih oružanih snaga za borbu protiv ekstremista Islamske države.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SAD osudile brutalno ubistvo hrišćana u Libiji

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015, 10:20

VAŠINGTON- SAD su osudile brutalno masovno ubistvo 30 etiopskih hrišćana u Libiji, pošto je objavljen video snimak ekstremista Islamske države (IS) na kojima se vidi njihovo smaknuće..."SAD u najstrožijem smislu osuđuje brutalno masovno ubistvo navodno etiopijskih hrišćana koje su počinili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.