Novi napad na aerodrom u Tripoliju

Izvor: RTS, 25.Nov.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na aerodrom u Tripoliju

Jedini operativni aerodrom u Tripoliju bio je danas meta novog vazdušnog udara, dan posle napada za koji su odgovornost preuzele snage lojalne uticajnom antiislamističkom generalu.

Vazduhoplovna baza Mitiga, u istočnom predgrađu Tripolija, jedini je operativni aerodrom u libijskoj prestonici, pošto je u julu, zbog štete nanete granatiranjem, zatvoren civilni aerodrom, javlja AFP, prenosi Tanjug.

Za sada nema izveštaja o žrtvama ili materijalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šteti.

Borbeni avion u niskom letu ispalio je u ponedeljak dve rakete na vazduhoplovnu bazu, koju, kao i ostatak Tripolija, kontroliše islamistička milicija koja se protivi međunarodno priznatoj vladi premijera Abdulaha el-Tanija.

Snage lojalne penzionisanom generalu Kalifi Haftaru, koji vodi ofanzivu protiv islamske milicije u drugom po veličini libijskom gradu Bengaziju, preuzele su odgovornost za taj napad, usmeren, kako su navele, protiv "terorističkih grupa".

Više od tri godine posle svrgavanja i ubistva Moamera el Gadafija, Libija je preplavljena oružjem i moćnim milicijama, a vode je suprotstavljene vlade i parlamenti.

Međunarodno priznata vlada premijera Tanija smeštena je na istoku zemlje od kako je milicija preuzela kontrolu nad prestonicom u avgustu.

Sva tri velika grada - Tripoli, Bengazi i Misratu, kontrolišu milicije koje se protive Vladi.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.