Libija traži pomoć u gašenju zapaljenih tankera sa naftom

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija traži pomoć u gašenju zapaljenih tankera sa naftom

Libijska vlada je danas zatražila međunarodnu pomoć u gašenju požara na nekoliko tankera sa naftom, koji su se zapalili u toku borbi između dve rivalske pobunjeničke grupe za kontrolu nad međunarodnim aerodromom u Tripoliju.

U saopštenju objavljenom na svom Internet sajtu, privremena libijska vlada je istakla da su borbe dve grupe pobunjenika prouzrokovale veliki požar, koji bi

mogao da izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "humanitarnu i ekološku katastrofu", prenela je agencija AP.

Libijske televizijske stanice su pozvale građane da napuste podučje u blizini aerodroma, a na društvene mreže je postavljen veliki broj slika koje pokazuju kako se nebo nad Tripolijem crni od dima.

Sukobi za kontrolu nad aerodromom su započeli pre dve nedelje kad je islamistička pobunjenička grupa iz grada Misrata na zapadu zemlje iznenada izvršila napad na aerodrom, koji je do tada kontrolisala rivalska grupa pobunjenika iz grada Zintana, takođe na zapadu Libije. U tim sukobima je dosad poginulo više desetina ljudi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Tripoliju zapaljeni naftni tankeri, Libija traži pomoć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2014

Libijske vlasti zatražile su danas "međunarodnu pomoć" nakon što je nekoliko naftnih tankera zapaljeno tokom sukoba za kontrolu nad međunarodnim aerodromom u Tripoliju, glavnom gradu ove zemlje. Privremena vlada u saopštenju navodi da su okršaji između suprotstavljenih milicija izazvali veliki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.