Libija pod šapom Islamske države

Izvor: RTS, 30.Nov.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija pod šapom Islamske države

Irački komandanti stižu iz Sirije u libijski grad Sirt i prva javna pogubljenja su počela, piše Njujork tajms. Sirt je danas aktivna kolonija u centru ID preplavljena stranim borcima iz regiona.
Lokalne radio stanice tog libijskog grada više ne emituju muziku, već veličanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Islamske države.
Kada je libijski ogranak Islamske države prvi put podigao zastavu iznad Sirta pre skoro godinu dana, bila je to samo mala grupa lokalanih militanata.
Prema novodima stanovnika, lokalnih lidera i talaca koji su skoro pušteni iz centralnog gradskog zatvora, Sirt je danas aktivna kolonija u centru Islamske države preplavljena stranim borcima iz regiona.
Sve vođe Islamske države u Sirtu su iz inostarsntva i oni vuku sve konce, rekao je Nuri el Mangouš, šef špediterske kompanije iz Misurate,  koja se nalazi oko 100 kilometara zapadno od teritorije koju kontroliše Islamska država oko Sirta.  
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Libija pod šapom Islamske države

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015

Irački komandanti stižu iz Sirije u libijski grad Sirt i prva javna pogubljenja su počela, piše Njujork tajms. Sirt je danas aktivna kolonija u centru ID preplavljena stranim borcima iz regiona...Lokalne radio stanice tog libijskog grada više ne emituju muziku, već veličanja Islamske države...Kada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.