Libija ostala bez vlade

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija ostala bez vlade

TRIPOLI - Libijska prelazna vlada, koju vodi premijer Abdulah al-Tani, saopštila je kasno sinoć da je predala ostavku parlamentu.

Prelazna vlada, koja je delovala na istoku zemlje u cilju izbjegavanja islamskih pobunjenika koji imaju snažno prisustvo u Tripoliju, saopštila je, kako prenosi AFP, da je ponudila ostavku izabranoj skupštini u Tobruku, i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bezbjednosnih razloga.

Najava je uslijedila tri dana nakon što je libijski Nacionalni kongres zvanično zamijenjen parlamentom izabranim u junu u ponedjeljak imenovao pro-islamističku ličnost Omar al-Hasija za mandatara za formiranje "vlade spasa".

"Parlament je smijenio Al-Tanija kao premijera i dao Al-Hasiju nedjelju dana za formiranje vlade spasa", istakao je novinarima portparol skupštine Omar Ahmidan u Tripoliju u ponedeljak.

U ostavci vlade premijera Al-Tanija se izražava nada da će parlament, koji je jednina legitimna vlast u zemlji, formirati vladu koja će predstavljati sve građane Libije i biti u stanju da ponovo uspostavi bezbjednost i pravnu državu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.