Francuzi hteli da se pridruže džihadistima u Libiji

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi hteli da se pridruže džihadistima u Libiji

Dvojica Francuza koji su uhapšeni u pokušaju da se preko Tunisa pridruže džihadistima u Libiji prebačeni su u Pariz, rekao je izvor iz francuskog pravosuđa.

Osumnjičeni, koji imaju 19 i 20 godina, rekli su vlastima da su bili na putu ka kampu za obuku kako bi se borili u Siriji. Uhapšeni su na jugu Tunisa i u Francusku su prebačeni 13. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada su u Parizu izvršeni teroristički napadi u kojima je poginulo 130 osoba.

Ovo je prvi put da su francuski državljani pokušali da se pridruže džihadistima u Libiji, gdje ogranak "Islamske države" pod kontrolom drži grad Sirt.

Uhapšeni, od kojih je jedan iz Liona a drugi iz Marseja, nisu se poznavali pre dolaska u Tunis.

Dvadesetogodišnja devojka jednog od osumnjičenih rekla je da je želela da se pridruži svom partneru u Libiji i ona je optužena za terorizam.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.