Izvor: Blic, 12.Jul.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremni desničari poslali brod u borbu protiv migranata na Mediteranu

Evropski ekstremni desničari su iznajmili brod i poslali ga na Sredozemno more da bi se "borio protiv ilegalnih imigranata" iz Libije, objavili su oni juče.

#GenerationIdentity #Fascistes#AISTransponder Code+#ShipIDhttps://t.co/HkvWo5hHsX

CC @hopenothate @Enough14 @Dokmz

!!#AlertaAntifascista!! pic.twitter.com/OtPrZYCVix

Operaciju nazvanu "Odbranimo Evropu" pokrenula je evropska mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod nazivom "Generacija identiteta", a posebno njeni francuski, italijanski i nemački ogranci.

Ta grupa je putem interneta od donatora sakupila 76.000 evra, uprkos kampanji protiv njih i pritisku na Pejpal (PayPal) da im zamrzne račune.

Tim sredstvima su iznajmili brod dugačak 40 metara "Si-Star" (C-Star) koji je iz Džibutija stigao u Kataniju gde su se ekstremisti ukrcali.

Njihov cilj je, kako kažu, da "prikažu pravu sliku o samozvanim humanitarnim nevladinim organizacijama, njihovoj saradnji s krijumčarskom mafijom i smrtonosnim posledicama njihovih akcija na moru".

- Naša misija je da, kada naiđemo na brod sa ilegalnim migrantima, pozovemo libijsku obalsku stražu koja će ih bezbedno vratiti na obalu, a mi ćemo ih obezbeđivati dok obalska straža ne stigne - rekao je jedan od njih.

Više nevladinih organizacija je angažovano u spasilačkim misijama na moru je izrazilo zabrinutost zbog dolaska desničarskog broda. Italijanska vlada želi da uvede stroža pravila ponašanja za nevladine organizacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.