Džihadisti oborili MIG-32 u Libiji

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti oborili MIG-32 u Libiji

Libijska vojska saopštila je da su džihadisti oborili njihov lovac dok je vršio vazdušne udare na položaje Islamske države.

Šef libijskog ratnog vazduhoplovstva, brigadni general Sakr al-Jaruši izjavio je da je libijski MIG-32 gađao položaje ID i drugih militantnih grupa u gradu Derna na istoku zemlje kad se našao pod vatrom protivavionskih topova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prenela je agencija AP.

On je rekao da se pilot katapultirao i da se bezbedno spustio na zemlju. Portparol koalicije islamističkih oružanih grupa u Derni Abdul-Moneim al-Šari je potvrdio da su njegovi borci gađali libijski lovac.

Dan ranije su u Derni u vazdušnom udaru poginula četiri civila, a Al-Jaruši navodi da je taj udar izvela "susedna zemlja", što se najverovatnije odnosi na Egipat, navodi AP. Portparol egipatske vojske Mohamed Samir je negirao da su snage njegove zemlje izvršile taj udar.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.