Dodik će proći kao Sadam, Gadafi i Milošević

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dodik će proći kao Sadam, Gadafi i Milošević"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da je referendum o Danu Republike u RS inat Milorada Dodika, kome predviđa, kako je rekao, "sudbinu Sadama Huseina, Muamera Gadafija, Slobodana Miloševića".

Foto: Anadolija/ Samir Jordamović

"Mislim da će se postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda", rekao je Izetbegović za televiziju N1.

Izetbegović smatra da se na ovaj način ne može odnositi prema SAD, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR, PIK-u, a da to, kako je rekao, nema svoje posledice.

Braniće se, kaže, i ustavnopravno uređenje BiH, a međunarodna zajednica će braniti autoritet.

Izetbegović, koji je pokrenuo celu priču o zabrani 9. januara kao Dana RS, kaže da su Dodik i oni koji su ga pratili u ovome izašli iz jedne, kako je rekao, zakonske zone u jednu protivzakonitu i protivustavnu poziciju.

"Dobišli smo jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od srpskih i srbijanskih vođa i videli smo kako se to završšava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa".

Na pitanje da li očekuje sankcije za organizatore referenduma, predsedavajući Predsednišštva BiH smatra da reakcija ne može da izostane.

"To je tako eklatantan primer kršenja Dejtonskog sporazuma, suprotstavljanja odlukama Ustavnog suda BiH, krššenja Krivičnog zakona BiH. Samo je pitanje kada će ona uslediti i kakva će biti", rekao je Izetbegović.

Smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju.

Izetbegović je prokomentarisao i današšnju izjavu predsednika RS, koji je rekao da oni koji žžele da hapse mogu da uhapse referendum.

"Ne možže se hapsiti celi referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smer", rekao je Izetbegović.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.