Brod sa 250 afričkih imigranata potonuo kod Libije

Izvor: Blic, 15.Sep.2014, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod sa 250 afričkih imigranata potonuo kod Libije

Brod sa 250 afričkih imigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale - dosad je spaseno 26 osoba i strahuje se da se većina utopila, saopštio je portparol libijske mornarice Ajub Kasem.

Kasem je rekao da je brod potonuo u blizini Tadžure, istočno od prestonice Tripolija.

"Ima mnogo beživotnih tela koja plutaju morem", kazao je Kasem, dodajući da je obalska straža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije dovoljno opremljena da bi tragala za preživelima.

Imigranti sa severa Afrike, većinom iz Libije, napuštaju zemlju pokušavajući da se domognu Evrope, a mnogi od njih se upute u Italiju. Tokom ove godine, više od 100.000 imigranata je dospelo do italijanske obale.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Potonuo brod sa 250 imigranata

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2014

BENGAZI - Brod sa 250 afričkih imigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale...Spaseno je 26 osoba...Strahuje se da se većina imigranata utopila, saopštio je portparol libijske mornarice Ajub Kasem. Kasem je rekao da je brod potonuo u blizini Tadžure, istočno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.