Ambasada Srbije u Libiji oštećena u borbama

Izvor: Kurir, 28.Jul.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Srbije u Libiji oštećena u borbama

Šteta je neznatna, ističe Ministarstvo i dodaje da se u saradnji sa libijskim vlastima preduzimaju mere za popravku i zaštitu zgrade

BEOGRAD - Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju, glavnom gradu Libije, oštećena je tokom borbi u tom gradu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Šteta je međutim neznatna, ističe Ministarstvo i dodaje da se u saradnji sa libijskim vlastima preduzimaju mere za popravku i zaštitu zgrade.

"Dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smo uveravanja da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se zaštitili naši diplomatsko-konzularni objekti i sprečili ovakvi incidenti ubuduće", piše u saopštenju.

Rezidencija ambasadora oštećena je u petak, 25. jula. Libiju potresa najžešći talas nasilja od svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija 2011. godine.

U Libiji je, po podacima Ambasade u Tripoliju, oko 100 državljana Srbije, zaposlenih u međunarodnim kompanijama i zdravstvenim ustanovama. Zvaničnici Ambasade su u redovnom kontaktu s njima.

Ministarstvo spoljnih poslova mavodi da Ambasada odmah odgovara na sva njihova pitanja i zahteve za pomoć, posebno u vezi s administrativnom procedurom za odlazak iz Libije. Državljanima Srbije koji i odluče da ostanu u Libiji, savetuje se da se čuvaju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rezidencija ambasadora Srbije u Libiji oštećena u borbama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2014

Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju, glavnom gradu Libije, oštećena je tokom borbi u tom gradu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. šteta je medjutim neznatna, ističe Ministarstvo i dodaje da se u saradnji sa libijskim vlastima preduzimaju mere za popravku i zaštitu zgrade. "Dobili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.