Izvor: Blic, 24.Maj.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA U TRIPOLIJU Uhapšeni otac i mlađi brat bombaša iz Mančestera; Brat planirao NOVI NAPAD U LIBIJI?

Mlađi brat Salmana Abedija, bombaša samoubice iz Mančestera, uhapšen je u Tripoliju zbog sumnje da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je danas portparol lokalnih libijskih snaga za borbu protiv terorizma.

Preso a Tripoli il fratello minore del kamikaze Abedi https://t.co/eYMe7ffzHF pic.twitter.com/ILxXZ0yRK5

Hašem Abedi (20) je uhapšen u utorak uveče, izjavio je za Rojters Ahmed Bin Salem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << portparol tih snaga, poznatih kao Rada.

Kako je za "Vašington post" naveo neimenovani zvaničnik, a potvrdio i drugi portparol snaga Rada, Hašem Abedi je uhapšen zbog sumnje da je planirao napad u prestonici Libije.

Ujedno, portparol lokalne jedinice za borbu protiv terorizma Ahmed Bin Salem rekao je da je ispred svoje kuće u predgrađu Tripolija uhapšen i otac napadača, Ramadan Abedi, javlja "Asošijeted pres".

Svedok Rojtersa tvrdi da je Ramadan Abedi u pratnji naoružanih ljudi i sa lisicama na rukama ušao u jedno od dva vozila bez oznaka, koja su bila parkirana ispred kuće.

Veruje se da su njih dvojica bili u čestom kontaktu sa napadačem iz Mančestera.

Ranije danas, on je medijima izneo tvrdnje da je njegov sin zapravo nevin, negirao je da je njegov sin povezan sa ekstremistima i sa samoubilačkim napadom u kome je poginulo 22 ljudi. Više o tome možete da pročitate u odvojenoj vesti.

Britanska policija je najavila intenzivnu istragu, rekavši da istražuje "mrežu terorista" umešanih u napad u Mančesteru, kao i da je u toku velika potraga širom tog grada.

Nakon toga, oni su u Viganu uhapsili i petu osobu, za koju se smatra da je povezana sa nedavnim terorističkim napadom, saopšteno je iz policije.

U bombaškom napadu u ponedeljak uveče u Mančesteru ubijene su 22 osobe, a britanska policija istražuje da li je Salman Abedi bio deo terorističke mreže.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.