Život u oronuloj tuglari

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život u oronuloj tuglari

Šezdesetogodišnja Ljiljana Stojković sa bolesnim sinom i majkom živi u oronuloj tuglari u Leskovcu. Sa mesečnim primanjima jedva podmiruju račune, a u kući, kažu, teško da će moći ove godine da prezime.
Deo kuće ponire, urušava se krov, plafoni i zidovi popucali, a čim padne kiša postavljaju najlone i sudove, jer se voda sliva svuda. Najgore je što se napune i lusteri. Ovako već devet godina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << živi tročlana porodica Stojković u Jagodinskoj 18 u Leskovcu.

"Kuća je u padu. Ako mogu da prezimim ću prezimim ima na ulice da spavamo i bez drva. Ranije sam se borila vi znate ove godine više ne mogu da se izborim", kaže Ljiljana Stojković.
Ljiljana je invalid. Njen sin koji takođe ima zdravstvenih problema je bez posla. Ljiljanina majka osamdesetšestogodišnja Nada je teško bolesna. Dve penzije ukupno 21 hiljada dinara je sve što imaju, a samo za račune im je potrebno bar polovina. Ne sećaju se kada su za ručak imali meso čak nemaju ni za neophodne lekove.
"Te 10.000 ja gi pomagam ćerko. Platim struju 5.000, platim pet primim pet i gledam dal će donese nešto da pojedem i ono da pojede", kaže Nada Stojković.
U leskovačkom Centru za socijalni rad kažu da će ugroženoj porodici Stojković pomoći koliko mogu.
"Kroz jedan vid jednokaratnih, novčanih, socijalnih pomoći, za nabavku lekova s obzirom da se radi o bolesnim licima, za nabavku osnovnih životnih namirnica i za nabavku ogreva za predstojeću zimu svakako da možemo da im pomognemo", kaže Boban Ilić, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.
Jednokartna pomoć sigurno će im dobro doći. Međutim dok se ne sanira trošna tuglara, za šta je potrebno najmanje 100.000 dinara, Stojkovići neće imati miran san.
rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.