ZLATO ZA SRBIJU U LESKOVCU! Naši odbojkaši prvaci Balkanijade

Izvor: juGmedia, 12.Avg.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATO ZA SRBIJU U LESKOVCU! Naši odbojkaši prvaci Balkanijade

Srpski odbojkaši rušili su večeras sve pred sobom u leskovačkoj Hali sportova u finalnoj utakmici protiv reprezentacije Bugarske.

Kadeti Srbije su savladali Bugarsku rezultatom 3:1 (26:24, 21:25, 25:18, 25:13).

Pre ove finalne utakmice u borbi za treće mesto  Turska je u taj  breku pobedila Grčku sa 3:2 i zasluženo osvojili treće mesto odnsono bronzanu medalju

Kao što sami znate vi ste pratili od prvog dana ovaj šampionat, do prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mesta smo stigli bez ijednog poraza, sa smo jednim izgubljeniom setom. Momci su svi bili sjajni nikog nebih posebno izdojio. Shvatili su ozbiljno hteli su medalju i osvojili su je i to je prvo odličje ove generacije na  nekom značajnijem takmičenju.Kao čovek koji je seletirao ovu sjajnu generaciju ja im želim svu sreću u daljem odbojkaškom razvoju„, kazao je za Jugmediu najpre  Selektor  Boško Macuzić .

Dodeli medalja i to našoj repezentaciji  uručivao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Velika je čast  biti domaćin ovako jednom kvaltetnom prvenstvu u odbojci. Inače ovo se prvi put dešava  u našem gradu. Učešće osam ekipa  sa prostora Balkana. Naši moci puni snege, energije i potencijala  još jedenom su dokazali da smo dominantni  u ovm sportu. Bugarska je država koja  dosta ulaže u ovaj sport , što se pokazalo da nisu slučajno došli do finala. Sa pravom mogu da kažem da smo bili dobri domaćini i organizatori ovog takmičenja, jer smo grad  širokih ruku i otvorenog srca i dobrih komunikacija . Pokazali smo da možemo da budemo orgaizatori i mnogo većeg takmičenja nego što je ovo bilo proteklh pet dana u Leskovcu“, istakao je za naš portal prvi čovek Leskovca.

Finale Balkanskog kadetskog prvenstva u odbojci koje se večeras po prvi put igra u našem gradu, bodrilo je na stotine Leskovčana.

Među navijačima bilo je i dvadesetak Bugara, ali su Leskovčani dostojanstveno bodrili naše momke.

Halom se dostojanstveno orila srpska himna prilikom proglašenja pobednika, a naši sugrađani kažu da je ovaj finalni meč zasigurno takmica koja će ući u sportsku istoriju Leskovca.

Inače, početak utakmice u prvom setu nije nagoveštavao dobru igru Srpskih repezentativaca. Bugari su počeli žetoko i na prvi tehnički  tajm aut se otišlo sa prednošću Bugarske od četiri poena (4:8 ) . Da bi se Srbija priključla tek kad je dostigla prednost (11:11 )  da bi potom prvi put povela (15:14)  i drugi tehnički tajm aut rešili u svoju korist (16:15). Od tog trenutka uzimaju konce igre u svojim rukama. U samom finišu Srbija  ima prednost  čak 5 poena ( 21:16) ali se Bugarska vraća u igru  sustiže prednost (24:24). Međutim Srbija ne dozoljava da se razlika igra duže sa dva poena Majanaca donosi pobedu u prvom setu (26:24) najpre dobrim blokom a potom i smečom.

Drugi set i jedini kojeg je Srbija izgubila na ovom šapionatu je možda samo jedan trenutak opuštenosti ekipe. Bugari su već na početku imali prednost veliku (1:5)  da bi se na prvom tehničkom tajm autu otišlo sa pet poena prednosti ( 3:8) za Bugarsku.  U jednom trenutku Srbija je dostigla prednost (12:12) ali su Bugari ipak i drugi tehnički tajm aut dobili ( 13:16)  i najvaili poravnjanje u setovima. U finišu imaju lepu zalihu od tri poena ( 21:24)  i konačnih 21:25 za Bugrsku.

U trećem setu kao da je to razljutilo ili stavilo do znanja kadetima Srbije da su daleko bolji protivnik i zaigrali su na svom nivou.Čitavog trećeg seta su bili u voćstvo sa nekoliko poena prednsoti. Prvi tehnički tajm aut dobijaju samo Bugari  (7:8) ali je to bilo premalo za potpuni preokret.   I drugi  tehnički tajm aut pripao Srbiji  čak sa pet poena ( 16:11) prednosti. Drugi set rešavaju u furiznom finišu na kraju sa sedam poena razlike Srbija 25:18.

U četvrtom odlučujućem setu po Srbiju puleni trenera Boška Macuzića su zaigrali izvanreno i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika finala.  Prvi tehnički tajm aut (8:3) pripada Srbiji kao i drugi čak sa sedam poena razlike(16:9) a u finišu su prosto pregazili svoje kolege iz Bugarske i na kraju sa 25: 13 rešili meč u svoju korist i okitili se zlatnom medaljom

Vukašin Stevanović

FOTO: Petar Lulić / Jovica Stojičić
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.