ZABRINJAVAJUĆE Preko 4 i po hiljade mladih Leskovčana čeka na posao – (TABELA)

Izvor: juGmedia, 27.Sep.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRINJAVAJUĆE Preko 4 i po hiljade mladih Leskovčana čeka na posao – (TABELA)

LESKOVACLeskovac je usvojio Lokalni akcioni plan za mlade za naredne 4 godine, a njegov prioritet će, po svemu sudeći, biti zapošljavanje omladinaca jer broj nezaposlenih mladih u gradu uzrasta od 20 do 29 godina iznosi 4.519.

Ovo su zabrinjavajući podaci Navionalne službe zapošljavanja iz juna 2015. godine,  koji govori da broj nezaposlenih mladih godina u Leskovcu čini 24,95% od ukupnog broja nezaposlenih na teritoriji grada.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mladi ove uzrasne dobi čine 18,58% stanovništva, a nezaposleni 24,95% ukupnog broja nezaposlenih, možemo zaključiti da je prioritet u omogućavanju budućnosti mladih u gradu upravo povećanje šansi za zapošljavanje„, ističe se u ovom strateškom dokumentu.

U tabeli je prikazan broj nezaposlenih mladih prema uzrasnim grupama:

Iz tabele vidimo da je veliki broj nezaposlenih mladih sa III stepenom stručne spreme, što je nepovoljan preduslov za dobijanje nekog boljeg zaposlenja.

Sa druge strane, dosta mladih fakultetski obrazovanih čeka na posao i postoji bojazan zbog kojeg će ova grupa kvalitetnih mladih ljudi napustiti svoj rodni kraj.

Ovakvo stanje se ne poriče ni u samom tekstu Lokalnog akcionog plana za mlade koji u celosti možete preuzeti OVDE.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.