Vučić: Razgovaraću s radnicima i vlasnicima Jure

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Razgovaraću s radnicima i vlasnicima Jure

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu.

Radnici te fabrike su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika

Premijer je gostujući na TV Prvoj rekao da je naložio ministru Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se tamo tačno radi.

"Ali, dajte da zaštimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investitore koji dolaze, da ih ne teramo samo zato što nam je to tema i što želimo nekome da se dodvoravamo", rekao je premijer Vučić.

Smatra da je sve što se ovih dana dešavalo u toj fabrici, misleći na protest radnika, trebalo da bude tiše i da se ne vodi kampanja protiv investitora, pogotvo što hoćemo još investicija iz Južne Koreje.

Radnici Jure organizovali su petnaestominutni štrajk nezadovoljni što moraju da rade na drugi dan Uskrsa, a list "Danas" objavio je navode sindikata da zaposleni u Juri u Leskovcu trpe torturu, da ih tuku metalnim palicama, da im ne dozvoljavaju odlazak u toalet i savetuju da nose pelene, kao i da su žene napastvovane seksualno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.