Uhapšen vlasnik leskovačkog Produkta

Izvor: Studio B, 30.Avg.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik leskovačkog "Produkta"

Vlasnik preduzeća "Produkt" Pečenjevce Radomir Jovanović, koji je bio u bekstvu od marta 2013. godine, uhapšen je u petak uveče na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" potvrdio je sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić.

Sudija Stojičić je kazao da je Jovanović uhapšen po poternici Okružnog suda u Leskovcu, saglasno rešenju od 29. marta 2013. o određivanju pritvora.

Jovanović, koji se nalazio u bekstvu, tereti se kao saizvršilac u slučaju bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, zbog sumnje da su sa još šestoro osoba oštetili budžet grada za oko 100 miliona dinara.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je 21. novembra optužnicu pred Višim sudom u Leskovcu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, bivše direktorke gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić i još šest lica zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja u periodu od 2010. do 2012. godine.

Osim toga, optuženi se terete zbog omogućavanja koristi u vidu korišćenja bez naknade građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Leskovca drugim učesnicima u tim poslovima.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam Dragana Stošić i još šest osoba uhapšeni su krajem marta i u istražnom zatvoru su proveli više meseci.

Sudski postupak protiv optuženih je u toku pred Višim sudom u Leskovcu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.