U Leskovcu sutra glasa i 99 Egipćana

Izvor: juGmedia, 25.Okt.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu sutra glasa i 99 Egipćana

LESKOVAC – Oko 3.000 pripadnika nacionalnih manjina, među kojima i 99 Egipćana, sutra će u Leskovcu na sedam biračkih mesta moći da glasa za članove saveta nacionalnih manjina.

Prema popisu iz 2010. godine, najmnoguljudnija zajednica je romska sa pravom glasa od 3.121 biračem, a pravo glasa imaju i Egipćani, zatim, 65 Slovenaca, 27 Bugara i jedan Grk.

Pripadnici makedonske, crnogorske i hrvatske nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << manjine glasaće putem elektronske skupštine.

Kako je, inače, potvrđeno Jugmedii u Gradskoj upravi za opšte poslove, Egipćani u Leskovac nisu došli sa Bliskog istoka, niti su im tamo rođeni preci. Reč je o Leskovčanima romske nacionalnosti, koji su se 2010. godine promenili nacionalne boje.

Glasaće se i na po jednom biračkom mestu u Vlasotincu, Lebanu i Bojniku i na šest glasačkih mesta u Medveđi.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Leskovcu sutra glasa i 99 Egipćana

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Okt.2014

Oko 3.000 pripadnika nacionalnih manjina, među kojima i 99 Egipćana, sutra će u Leskovcu na sedam biračkih mesta moći da glasa za članove saveta nacionalnih manjina...Prema popisu iz 2010. godine, najmnoguljudnija zajednica je romska sa pravom glasa od 3.121 biračem, a pravo glasa imaju i Egipćani,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.