U Jablaničkom okrugu ostalo 488 neupisanih mesta

Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jablaničkom okrugu ostalo 488 neupisanih mesta

LESKOVAC-VLASOTINCE- BOJNIK-MEDVEDJA

U srednjim školama u Jablaničkom upravnom okrugu ostalo je nepopunjeno ukupno 488 mesta. Ovaj broj govori da, očigledno, postoje problemi u planiranju upisne politike, koji se nasleđuju iz godine u godinu, ali i na alarmantnu činjenicu da je sve manje i manje dece u gradu Leskovcu i opštinama koje pripadaju Jablaničkom okrugu.

LESKOVAC

Čak 151 mesto ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je nepopunjeno u leskovačkim srednjim školama.

Najviše u Popljoprivrednoj školi, 50. Jedine škole u kojima nema slobodnih mesta su Ekonomska i Medicinska, a popunjen je i drušrveno-jezički smer u Gimnaziji.

U leskovačkoj Gimnaziji je slobodno još sedam mesta na prirodno-matematičkom smeru.

U Poljoprivrednoj školi ima slobodnih mesta u području rada “Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane” ima šest slobodnih mesta na smeru pekar, 10 mesara, 22 poljoprivredna tehničara i 12 veterinarskih tehničara.

U tehničkoj školi “Rade Metalac” ostalo je nepopunjeno ukupno 26 mesta. U toj školi ima 7 slobodnih mesta na smeru mehaničar grejne i rashladne tehnike, 9 autoelektričara i 10 elektotehničara energetike.

Trgovinsko-ugostiteljska škola nije popunila ukupno 8 mesta, za 3 konobara i 5 poslastičara.

Hemijsko-tehnološka škola “Božidar Đorđević Kukar” ostala je prazna za još ukupno 35 učenika, 23 hemijsko-tehnoloških tehničara, 3 muška frizera, 3 hemijska laboranta i 6 tehničara za zaštitu životne sredine.

U Školi za tekstil i dizajn ostalo je još 25 mesta, za 10 mehaničara tekstilnih mašina, 6 tehničara dizajna enterijerea i industrijskih proizvoda, te 9 tehničara dizajna tekstila.

VUČJE-GRDELICA

U srednjoj školi “Svetozar Krstić Toza” u Vučju ostalo je 28 nepopunjenih mesta, za smer prehrambeni tehničar još 20, a za smer konobar još 8 mesta.

U grdeličkoj srednjoj školi ima 24 slobodna mesta, po 16 mesta za obrazovne profile stolar i tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera, kao i 8 trgovinska tehničara.

MEDVEĐA

Najveći broj slobodnih mesta po opštinama ostao je u Medveđi, čak 78.

U Tehničkoj školi “Nikola Tesla” ima 9 slobodnih mesta na smeru automehaničar, 15 mehaničar grejne i rashladne tehnike, 18 mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, 23 ekonomska tehničara u jednom i 13 u drugom odelenju.

VLASOTINCE

U opšini Vlasotince ukupno je neupisano 64 mesta. Na društveno-jezičkom smeru u Gimnaziji “Stevan Jakovljević” slobodno je još 12, a na prirodno-matematičkom 15 mesta. Tehnička škola ima neupražnjena 24 mesta za konfekcionara tekstila i 13 arhitektonskih tehničara.

LEBANE

U Lebanu je neupisano 68 mesta, u Gimnaziji na društveno-jezičkom smeru ima 9, a na prirodno-matematičkom smeru 28 slobodnih mesta.

Srednja tehnička škola “Vožd Karađorđe” ima još 21 slobodno mesto za smer trgovac i 10 za smer finansijski tehničar.

BOJNIK

U Bojniku su ostala neupisana još 44 mesta, u Tehničkoj školi “Boško Krstić” na smeru rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike ima slobodnih 27 mesta, 17 na smeru poljoprivredni tehničar.

CRNA TRAVA

U Crnoj Travi ima još 31 mesto, Tehnička škola sa domom učenika “Milentije Popović” ima 17 slobodnih mesta za smer geodetski tehničar – geometar i 14 ekonomski tehničar.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.