Svi laureati na jednom mestu – oni su najbolji među nama

Izvor: juGmedia, 06.Maj.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi laureati na jednom mestu – oni su najbolji među nama

LESKOVAC – Šesnaest pojedinaca i organizacija iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga dobilo je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koja su uručena danas na svečanosti u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu.

Ova priznanja sa imenom poznatog srpskog dobrotvora i sa zlatnikom po 16. put dodeljuju Agencija Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu, za postignute rezultate u preduzetništvu i društvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << stvaralaštvu.

Deo nagrada uručio je pesnik i književnik Pero Zubac, koji je govorio o liku i delu Miše Anastasijevića.

Priznanje je uručeno Goranu Cvetanoviću gradonačelniku Leskovca, zato što je komisija ocenila da on vodi najuspešniju lokalnu samouprvu među 11 opština i gradova na jugu Srbije. U svom obraćanju kazao da je i ovom prilikom prepoznat trud da se od grada na Veternici napravi mesto sa pozitivnim poslovnim okruženjem.

„Mesto za sve domaće i strane investitore i mesto gde preduzetnici i oni koji tek započinju sopstveni posao mogu da računaju na pomoć lokalne saomouprave . Postavili smo dobre temelje za sve oblasti“, kazao je Cvetanović.

Regionlana privredna komora i njen predsednik Goran Jović priznanje su dobili za za unapređenje poslovnog ambijenta u regionu, u istom regionu direktor Duvanske industrije Bujanovac Bogoljub Tomić proglašen je za najboljeg menadžera, dok je kompanija „Alfa-plam“ proglašena najboljom kompanijom.

„Zdravlje Actavis“ i direktor Bojan Jović dobili su priznanje za izuzetnost brenda i inovativnost, dok je Nevenka Kostadinova, suvlasnica preduzeća „Iber“ d.o.o i „Inak“ iz Bosilegrada laureat naj-žene u biznisu regiona.

Porodica Aleksić iz Vranja, koja je vlasnik dve firme – Nutriko d.o. i Vinarije „Aleksić“ dobila je priznanje za najbolji brend u regionu, a genetičar Miodrag Stojković za vrhunska dostignuća u oblasti genetike i naučnog rada.

Nagrađen je i fakultet za poslovne studije i pravo iz Beograda za kvalitet obrazovanja i vaspitanja mladih, doktorka Gordana Savić iz Leksovca za izuzetne rezultate u socijalnoj politici i zaštiti starih u Ustanovi za odrasle i starije, prof. dr Žika Stojanović iz Visoke poslovne škole u Leksovcu za unapređenje obrazovanja na jugu Srbije, Dragan Pavlović, vlasnik motela „Predejane“ za razvoj etno-turizma i afirmaciju turističkih potencijala juga Srbije, kao i primarijus dr Saša Grgov iz Leskovca za značajne naučne iskorake u gastroenterologiji u zemlji i svetu.

Laureat je i novinar i publicista Aleksandar Davinić iz Leskovca za angažovano informisanje i društvenu odgovornost i Zorica Arsić, medicinska sestra u penziji iz sela Ivanje u bojničkoj opštini za humanost i dobročinstvo.

Genetičar Stojković i Goran Jović dobitnici su, zapravo, centralnih, nacionalnih nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ i oni su se našli među 20 najboljih u Srbiji.

O ostalim dobitnicima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga je odlučivala petočlana komisija: Dragomir Đukić iz Privredne komore Vojvodine, Pero Zubac, Vlado Marinković, direktor Media Investa, Srađan Conić, dopsnik RTS-a iz Leskovca i Radovan Pejanović sa novosadskog univerziteta, koji je bio i predsednik te komisije.

U ime dobitnika zahavlio se Saša Grgov.

Nagrada se inače dodeljuje u saradnji sa privrednim komorama Srbije i Vojvodine i sa regionalnim komorama, a ove godine su se uključile i pojedine lokalne samouprave.

(kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.