Svetski festival roštilja počeo u Leskovcu

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski festival roštilja počeo u Leskovcu

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zvanično je večeras u Leskovcu, pred više desetina hiljada posetilaca otvorio 26. Roštiljadu, turističko kulinarsku manifestaciju.

"Leskovac treba da bude ponosan na ovu manifestaciju, jer je od 1700 manifestacija koliko ima u Srbiji, "Roštiljijada" jedna od najposećenijh, ove godine očekujemo oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 700.000 gostiju i ovo je najbolji primer kako se od jedne lokalne manifestacije, pravi značajna međunarodna", istakao je Ljajić otvarajući ovogodišnju Roštiljijadu.

U Leskovac ovih dana, dodao je Ljajić, neće doći samo građani Srbije već i iz drugih država, jer osećaju gostoprimstvo, a Srbija ima mogućnost da pokaže i gostoprimstvo i bogatu gastronomsku ponudu. "Mnoge države su od toga napravile brend i mi imamo tu mogućnost da u narednim godinama isto uradimo", kazao je on.

Ocenio je da Roštiljijada pored turističkog, ekonomskog  i gastronomskog, ima i društveni značaj, jer predstavlja našu zemlju na najbolji način, a da se i ne govori šta sve znači za Leskovac i opštine oko Leskovca, zbog dobrog finansijskog prihoda.

Uz pomoć Vlade Srbije ovo će i narednih godina biti respektabilna manifestacija, dodao je Ljajić. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prepoznalo Roštiljijadu kao dobar brend i pomoglo je sa četiri miliona dinara. "Roštiljijada je manifestacija koja je proslavila naš grad i zato  u narednih sedam dana uživajte u dobrom roštilju, gostoprimstvu i brojnim muzičarima. Leskovac živi za ovih sedam dana", rekao je Cvetanović.

Majstori roštilja iz Leskovca i još nekoliko gradova su duž glavne leskovačke ulice postavili 30 štandova na kojima pripremaju specijalitete od roštilj mesa.

Cene najtraženijih pljeskavica su ostale iste kao i prošle godine. Pljeskavica od 150 grama košta od 130 do 150 dinara dok su one veće od 200 grama i obogaćene suvim mesom i kačkavaljem oko 250 dinara. Gosti su zadovoljni cenom i kvalitetom. "Najbolje su pljeskavice, jer su leskovačke. Super su i nemam nikakvu zamerku", kaže Dragan Marković iz Kule.

Majstori roštilja na sve načine pokušavaju da privuku mušterije i tvrde da je njihov recept za roštilj najbolji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Leskovcu počeo Svetski festival roštilja

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 09:18

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zvanično je u ponedeljak veče u Leskovcu, pred više desetina hiljada posetilaca otvorio 26. Roštiljadu, turističko kulinarsku manifestaciju...''Leskovac treba da bude ponosan na ovu manifestaciju, jer je od 1700 manifestacija koliko ima u Srbiji, ''Roštiljijada''...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.