Sve je spremno za Leskovački karneval

Izvor: juGmedia, 04.Jul.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za Leskovački karneval

LESKOVAC – Od 7 do 11. jula Leskovac će biti u znaku karnevala gde će korz deset manifestacija prodefilovati nekoliko hiljada učesnika iz zemlje i inostranstva.

Tokom pet dana Leskovčani će uživati u igrama na vodi, trci u burićima, iscrtvanju lica i tela i u karnevalskim frizurama, u pirsu i tatuu, zatim u karnevalu mažoretkinja, eko karnevalu, u dečjem maskembalu, festivalu vatre i uličnim zabavljačima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i u centralnom događaju – u internacionalnoj karnevalskoj povorci.

“Očekujemo između 35 i 40 karnevaskih ekipa, među kojima će više od polovine biti iz inostranstva”, kaže Miroljb Radivojević, menadžer Leskovačkog karnevala.

Pored ekipa iz Makedonije, Bugarske, Slovenije i Hrvatske, po prvi put će biti tri ekipe iz Italije, grupa iz ambasade Perua, zatim, ekipe iz Rumunije i Republike Srpske, Crne Gore i dve ekipe iz Albanije.

“To znači da će u karnevalskoj povorci biti negde između 1500 i 2000 ljudi, što je impozanta cifra”, ističe Radivojević, koji kaže da je leskovački karneval najveći na Balkanu što se tiče karnevalskog programa.

Naredne godine na karnevalu u Leskovcu pojaviće se i ekipe iz Trinidada gde je Radivojević nedano boravio kao predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Ovu manifestaciju organizuje Turistička organizacija Leskovac, a finansira grad Leskovac sa između četiri i pet miliona dinara, kao i mnogobrojni sponzori. Grad će u vreme održavanja karnevala biti ukrašen, a glavna ulica zatvorena u večernjim časovima.

U Srbiji se održava devet karnevala, a Radivojević kaže da je leskovački karneval najbolji u poslednje tri godine.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.