Šumadinke spremile zamku za „Lavice“ (subota, 15,30h)

Izvor: KGsport.info, 24.Sep.2016, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadinke spremile zamku za „Lavice“ (subota, 15,30h)

Fudbalerke Šumadije 1903 sa trenerom Prokićem očekuju prvu pobedu u ovoj sezoni na Bubnju

Posle tronedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza, sutra se nastavlja prvenstvo u Prvoj ligi Srbije za žene. Fudbalerke Šumadije 1903 od 15,30h na svom Bubnju dočekuju ekipu Lavice Dubočica iz Leskovca i očekuju drugu pobedu u ovoj sezoni.
Ekipa koju i ove sezone predvodi trener Srđan Prokić startovala >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je pobedom. U Rekovcu su savladane komšinice iz kragujevačkog Trijumfa sa 2:0, čime su Šumadinke najavile da će se boriti za prvo mesto, koje im je izmaklo u finišu protekle sezone u trci sa beogradskim Obilićem.
U novu sezonu prvoligaš sa Bubnja ušao je pojačan sa tri nove fudbalerke. Iz Obilića je stigla Kristina Ćaćić, iz nižerazredne kragujevačke Fortune Milica Milovanović, a iz novosadskog Fruškogorca Branka Lazarević. Da su ta pojačanja kvalitetna i da su pripreme odrađene kako treba dobrim pripremama pokazao je pomenuti duel sa bivšim kragujevačkim superligašim Trijumfom, koji predvodi trener Slobodan Branković.
Šumadinke u drugom kolu dočekuju iskusniju ekipu iz Leskovca, koja je u prvom kolu takođe upisala „trojku“, savladavši Jagodinu na svom terenu sa 2:0. Ipak, Kragujevčanke imaju prednost domaćeg terena i uz podršku sa tribina treba očekivati da „overe“ bodove osvojene u Rekovcu na startu prvenstva.
Pauza u prvenstvu je iskorišćena da se ekipa dobro pripremi za duel sa Leskovčankama i nove fudbalerke prilagode igri na terenu koje zahteva trener Prokić. U klubu su optimisti i veruju da Šumadija 1903 ima potencijal sa kojim može da nastavi pobedničku seriju i da joj u ovoj sezoni neće izmaći liderska pozicija.
Drugi kragujevački prvoligaš Trijumf, posle neuspeha na startu u duelu sa Šumadijom 1903, ide u goste ekipi Poleta iz Sivca, koji je u prvom kolu kao domaćin pobedio Mačvu iz Šapca sa 3:1. Ekipa trenera Brankovića na ovo gostovanje ne odlazi sa belom zastavom i najavljuje bolju igru, budući da će nastupiti u kompletnijem sastavu. Početak susreta zakazan je za 16 časova.
I preostala dva susreta 2. kola igraju se sutra, a sastaju se Jagodina – Rad (Beograd)  i Mačva – Kolibri.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.